Oglas
· · Komentari: 0

RETROGRADNI MESEC U DEVICI: Astrološka pojava koja donosi probleme u komunikaciji, a najviše će pogoditi ova tri horoskpska znaka

Pogledajte da li ste među njima

1692010089_shutterstock_2044094309.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Retrogradni Merkur u Devici uvodi prilično jedinstvenu dinamiku koja može uticati na ljude drugačije na osnovu njihovih horoskopskih znakova. Iako svi doživljavaju uticaje retrogradnog Merkura u određenoj meri, određeni znakovi su podložniji njegovim energijama tokom ove faze.

Inače zemljani znak kojim vlada Merkur, Devica je poznata po svojoj pažnji prema detaljima, prizemnoj praktičnosti i snažnoj želji za urednošću.

Kako se Merkur, planeta komunikacije i intelekta, kreće retrogradno upravo u ovom znaku, takve osobine će postati pojačane, što će nas navesti da s većom pažnjom pregledamo različita područja našeg svakodnevnog života.

Komunikacija

S retrogradnim Merkurom u Devici komunikacija se dramatično menja. Izražavanje može biti otežano jer se neslaganja i nedostatak komunikacije povećavaju.

Ova retrogradna faza nas navodi da razmišljamo o našim stilovima komunikacije, podstičući nas da budemo promišljeni u odabiru reči i da posvetimo pažnju neverbalnim signalima.

Svakodnevna rutina

Retrogradni Merkur u Devici podstiče nas da preispitamo naše organizacione i praktične pristupe. Možda ovo vreme naglašava važnost pedantnosti u našem svakodnevnom radu i rutini, jer i najmanji nemar može dovesti do značajnih posledica.

Deluje kao nežan podsetnik da preispitamo i osvežimo naše planove, ponovo proverimo detalje i pronađemo kreativne načine da se nosimo sa svim zamkama koje se mogu pojaviti.

Zdravlje

Zdravlje i blagostanje su u centru pažnje tokom retrogradnog Merkura u Devici. Astrologija nas poziva da ponovo procenimo svoje fizičko i mentalno blagostanje, promovišući praksu brige o sebi.

Ovo je period samorefleksije u kojem možemo ispitati svoje rutine, navike i rituale, tražeći poboljšanja koja će uticati na naše blagostanje.

LJubav

U ljubavnim vezama, retrogradni Merkur u Djevici dovodi do toga da preispitamo način na koji se povezujemo s drugima. To zahteva više strpljenja, saosećanja i empatije, jer neslaganja i razlike mogu lakše isplivati na površinu u ovom trenutku.

Usvajanje otvorene i iskrene komunikacije, omogućava nam da se krećemo kroz svaki potencijalni sukob s milošću i iskoristimo ovu sezonu za jačanje naših odnosa.

Četiri znaka Zodijaka na koje će najviše uticati retrogradni Merkur u Devici:

Blizanci

Blizanci, kao vazdušni znak, poznati su po svojim komunikativnim sposobnostima i brzom razmišljanju. Međutim, tokom retrogradnog Merkura u Devici, Blizanci bi se mogli suočiti s izazovima u komunikaciji.

Oni mogu doživeti neslaganja, imati problema da jasno artikulišu stvari, čak bi se mogli suočiti s tehnološkim kvarovima.

Zbog toga je ključno za Blizance da paze na svoje reči i još jednom provere sve informacije pre nego što ih proslede kako bi izbegli potencijalna pogrešna tumačenja.

Devica

Pošto je Merkur retrogradan u njihovom spostvenom znaku, Device mogu biti duboko pogođene. NJihova izbirljiva priroda može postati naglašena, što rezultira preteranim i samokritičnim razmišljanjem.

Ovaj period može zahtevati od Devica da preispitaju svoje ciljeve, odnose i opšti životni pravac.

Za njih je od vitalnog značaja da se bave brigom o sebi, budu ljubazni prema sebi i traže podršku od svojih najmilijih tokom ove introspektivne faze.

Strelac

Vatreni znak, poznat po svojoj slobodoumnoj, preduzimljivoj prirodi, osjeća efekte retrogradnog Merkura u Devici koji se ogledaju u njegovom osećaju za pravac i planiranje.

NJima se mogu događati kašnjenja u putovanju ili smetnje, mogu se suočiti s problemima s papirologijom ili vizama i bore se da organizuju svoje dnevne obaveze.

Ribe

Ribe su sklone da budu pronicljive i podložne emocijama. Dok je Merkur retrogradan u Devici, verovatno će iskusiti pojačane emocije i veću osetljivost. To može rezultirati neskladom u njihovim odnosima i jasnom potrebom za komunikacijom.

Za Ribe je od vitalnog značaja da se upuste u praksu brige o sebi, uspostave zdrave granice i efikasno saopšte svoje potrebe za očuvanjem harmonije tokom ove verovatno burne faze, prenosi Atma.hr.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas