· · Komentari: 0
Neponovljivo

Ovo jednostavno morate da vidite: "Ford GT heritidž edišn"! (VIDEO)

U čast pobede na legendarnoj trci "24 časa Dejtone" iz 1966. napravljen specijalni model

1598278050_2021-Ford-GT-Heritage-Edition-04.jpg
Foto:"Ford"

Šta vredi što su neke naše tarabe starije od SAD kad mi ne znamo poput njih da negujemo tu tradiciju. Dokaz posvećenosti Amera svojoj, mada po našim kriterijumima, ne predugoj istoriji, je i odluka "Forda" da u čast pobede svog modela "GT" na legendarnoj trci "24 časa Dejtone" iz 1966. godine, napravi specijalnu "GT heritidž (nasleđe) ediciju!

Pročitajte još: Ruski elektromobil ubrzava kao bolid Formule 1! (FOTO/VIDEO)

Te davne 1966. blistao je na užarenoj pisti u Dejtoni "ford GT40 MK 2" i njemu u čast je napravljen novi "GT" u "smrznuto beloj" boji, sa uočljivim dodacima karbon-fibera i "trkački crvene". 

Foto:"Ford"

Nije mala šala, kažu u "Fordu" jer smo "pre 55 godina  ispisivali najslavnije stranice naše istorije" i zato ova "specijalna edicija" sa napomenom da se radi o modelu za 2021. godinu.

Taj "ford GT" je jedini američki automobil koji je pobedio i na trci "24 časa Le Mana"! Generalna proba za taj podvig mu je bila "Dejtona"! 

Pročitajte još: Sud u Londonu tvrdi da ova dva automobila NE LIČE: Šta vi kažete?

Vozači Ken Majls i Lojd Rubi su tada vozili pobednički automobil (i druga dva mesta na podijumu u Dajtoni su pripala "fordu GT") da bi kasnije tu sezonu, 1966. godine krunisali sa dva nova podviga: trijumfom na Sebringu i Le Manu.

To je vreme, prisećaju se u "Fordu", "kada smo u prašini ostavili "Ferari".

Ovaj model, kažu škrto u "Fordu", isporučivaće 660 "konja". Ostale detalje saopštiće naknadno.
Zna se samo da će se za novi "ford GT" porudžbine primati 2021. a da će godinu dana kasnije krenuti i isporuke.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.