· · Komentari: 0
Snagator

"Eksplorer" otkriva Evropu sa 457 "konja" (Video)

Američki "Ford" kreće u osvajanje Starog kontinenta sa moćnim SUV vozilom dužim od pet metara

ford-eksplorer-naslovna.jpg
Foto:"Ford"

Još od vremena Kolumba Evropa je bila ta koja je otkrivala Ameriku. Sada američki automobilski gigant kreće u istraživanje i osvajanje evropskog tržišta sa moćnim terencem "eksplorerom".

Dolazak ovog SUV vozila u Evropu "Ford"je najavio još s proleća 2019. da bi sada i ispunio obećano pa se već ovih dana, prvo u Nemačkoj, a nešto kasnije i u ostalim evropskim zemljama, može kupiti ovo vozilo.

Početna cena je 76.000 evra!

Foto:"Ford"

Šta se dobija za ovaj novac?

"Eksplorer" je stvarno gorostas. Dužina od čak 5,063 metra, širina 2.285 metara i visina 1,783 metra obezbeđuje obilje prostora za sedam putnika!
Klirens, ili najniža tačka vozila je udaljena od tla 20,4 cm. Prtljažni prostor,  sa svih sedam sedišta iznosi 303 litra. Kada se obore poslednja dva naslona prtljažni prostor raste na 1.137 litara, a kada se obore i nasloni srednjeg reda sedišta dobija se  ogromnih  2.275 litara!

Pročitajte još: Stigao novi terenac: "Pežo 2008" zadržao samo staro ime (FOTO)

Ovaj terenac je,  kako i prilični modernom dobu, "plag-in" hibrid,  što znači da pored benzinskog motora ima i elektro motor, a da se baterija koju koristi,  pored punjenja u toku vožnje, kod ubrzanja ili usporavanja,  kočenja, dopunjuje i preko kabla - eksterno.


Benzinski motor ima šest cilindara, radna zapremina je 3,0 litara ("ekobust"),  a u sadejstvu sa elektromotorom raspolaže sa zavidnom ergelom od 457 "konja" sa čak 825 nm obrtnog momenta!
Zato je i moguće, da uz pomoć automatskog menjača sa deset brzina,  ova grdosija teška 2.466 kilograma, iz mesta do 100 kilometara na čas stigne za samo 6,0 sekundi! Maksimalna brzina je 230 kilometara na čas. Pogon na sva četiri točka.

Pročitajte još: Svakih 35 sekundi "Folksvagen" napravi po jednog "tiguana"!

 "Ford" navodi da i pored svih tih performansi rezervoar od 68,4 litra nećete morati često da punite jer je prosečna potrošnja svega 3,1 litar na 100 kilometara. Emisija štetnih gasova je 71 gram CO2 po pređenom kilometru.

Foto:"Ford"

Vozilo je luksuzno opremljeno, ima sve moguće sisteme za podršku vozaču, vrhunski audio sistem, ogroman "tač-skrin" ekran i mnoštvo drugih "gedžeta" koje daju za pravo "Fordu" koji očekuje dobar odziv savremenih kupaca.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.