Oglas
· · Komentari: 0
Najava

"Tesla" će praviti jeftiniji automobil u Nemačkoj!

Šef ove kompanije Elon Mask ne prestaje da iznenađuje svojim izjavama

1596035999_tesla-press-roadster.jpg
Foto:"Tesla motors"
Oglas

Vlasnik i direktor kalifornijske kompanije "Tesla motor", koja proizvodi isključivo električna vozila, Elon Mask ne prestaje da svojim izjavama talasa automobilsku, i ne samo tu, javnost.
Najnovija izjava je dobro prihvaćena od potencijalnih kupaca, ali verujemo da je izbrisala osmeh sa lica konkurencije.

Pročitajte još: Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

- Automobili koje pravi "Tesla" su preskupi. Na primer u Velikoj Britaniji "model 3" koji je i najjeftiniji u našem proizvodnom programu je 40.490 funti - rekao je Elon Mask nedavno na jednoj telefonskoj konferenciji - To nije dostupno velikom broju ljudi.

"Model 3" (Foto:"Tesla motors")

Mask je odmah zatim i izgovorio reči, obećanje, koje je uzdrmalo javnost, nenavodeći o kojem se vremenskom okviru radi, ali je jasno da će se sve desiti u "najskorije moguće vreme".

- Mi moramo veoma brzo ovakvo neodrživo stanje da promenimo. Moramo da napravino automobil koji će biti dostupniji. Trebalo bi da bude nešto manji od "tesle model 3", a bio bi i znatno jeftiniji. Evropskom tržištu bi najviše odgovarao hečbek, srednje kategorije.

Pročitajte još: Na čuvenom "Testu severnog jelena" nije se proslavio ni "golf 8" (VIDEO)

Mask je rekao i da je plan da se taj automobil ne pravi ni u SAD ni u Kini. On je podsetio na izjavu koju je dao nešto ranije ovog meseca.

- Verovatno bi bilo idealno da se novi model dizajnira i napravi u Nemačkoj. Najverovatnije u novoj "Gigafabrici" koja se pravi u Nemačkoj takođe.
Neki analitičari smatraju da je "Tesla motors" već razvio planove za "tesla model 2" i da je to po svemu sudeći automobil kojeg najavljuje Elon Mask.

                             PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas