· · Коментара: 0
СЛАТКИШИ

Изненадите своје укућане ЗИМСКИМ чизкејк колачом који ће истопити сва чула (ФОТО/РЕЦЕПТ)

Комбинација укуса овог зимског колача одлично се слаже са празничним духом, који не јењава...

1641835349_Untitled.png
Фото: InstagramScreenShot/marija_3008

Припрема овог зимског колача је изузетно једноставна, а представља право ремек дело из кухиње, које и саме можете направити.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Састојци за подлогу:

  • 200 грама млевеног кекса
  • 120 грама маслаца
  • 5 кашика смеђег шећера

Састојци за жути крем:

Прочитајте још: "ДРАМАТИЧНО, АЛИ ЛЕПО": Кетрин Зита се у шестој деценији разголитила и побрала похвале! (ФОТО)

  • 500 грама крем сира
  • 3 јаја
  • 3 кашике обичног шећера
  • сок једног лимуна
  • 1 ванилин шећер

Састојци за бели крем:

  • две киселе павлаке 20% млечне масти
  • 3 кашике обичног шећера
  • 1 ванилин шећер

Припрема:

Пећницу загрејте на 220 степени. Дно округлог калуп обложити пек папиром и посути са 2 кашике смеђег шећера. Млевени кекс добро измешати са 3 кашике смеђег шећера и растопљеним маслацем. Смесу ставити у калуп, распоредити и лагано утиснути. Ставити и пећи у загрејану пећницу 5 минута.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

У међувремену за жути крем измиксати свежи сир, шећер, јаја, сок лимуна и ванилин шећер. Након 5 минута извадити калуп са печеним кексом, пећницу смањити на 170 степени, прелити по њима жути крем и ставити пећи 20 минута.

Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године

Док се то пече припремити бели крем. Измиксати павлаку са 3 кашике обичног шећера и ванилин шећера. Након 20 минута кад је жути крем печен, угасити пећницу, нанети биели крем и вратити у угашену пећницу 5 минута.

Добро охладити пре послуживања.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.