· · Komentari: 0
TEST

ROB, romantičar ili šesti tip: Koji ste tip zavisnika od ČOKOLADE?

Kada otkrijete koji ste tip zavisnika znaćete i kako da rešite problem, jer peporučujemo način rekreacije.

1607620720_cokolada.png
Foto: Piksabej

Vrsta vežbi zavisi od toga kom tipu zavisnika o čokoladi pripadate. Takođe, određene fizičke aktivnosti će vam pomoći i da se rešite ove zavisnosti.

Pročitajte još: Želite da SMRŠATE? Najpre ukrotite želju za ŠEĆEROM, a evo i kako

Smatra se da postoji šest vrsta ljubitelja čokolade:

1. Skriveni zavisnik

To je osoba koja se krije kada jede čokoladu i najčešće je čuva na skrovitim mestima.

Preporučene vežbe:

Obavezno je hodanje brzim tempom 20 minuta dnevno. Takođe, jednom nedeljno je poželjno i bavljenje opuštajućim vežbama kao što su plivanje ili joga.

2. Romantičar

Ukoliko koristite čokoladu kao zamenu za nedostatak fizičke i emotivne pažnje, onda ste ovaj tip.

Pročitajte još: Mitovi koji usporavaju gubljenje kilograma

Preporučene vežbe:

Ove osobe bi trebalo da nekoliko puta nedeljno idu na jogu ili plivanje.

Romantični ili zavisni? Foto: Piksabej

3. Rob navika

Osobe koje pribegavaju uživanju u čokoladi iz navike, a ne zato što zaista imaju potrebu za slatkim, spadaju u najčešći tip. Ova navika posebno dolazi do izražaja kad su pod stresom.

Čarobna Foto: Depozit

Preporučene vežbe:

Najbolji trening za one koji jedu iz navike je da bar tri puta nedeljno idu na plivanje, jogu, ples ili da voze rolere.

Vikendaši se koliko toliko kontrolišu...

4. Vikendaš

Ovo su koliko-toliko kontrolisane osobe koje se suzdržavaju tokom nedelje, a vikende koriste kao izgovor za uživanje u ovoj poslastici.

Preporučene vežbe:

Preporuka za ovaj tip je da se upišu na sport, na primer tenis ili aerobik. Treninzi su obavezni vikendom, a poželjno je i da bar dva puta nedeljno vežbaju. SLIKA 2

5. Zavisnik o šećeru

To je osoba koja je zavisna o slatkom ukusu. Poseže za čokoladom kada je gladna ili umorna.

Preporučene vežbe:

Ove osobe bi trebalo da svakog dana odvoje 20 minuta na brzo hodanje. Poželjno je i da se nekoliko puta nedeljno bave jogom ili meditacijom.

Pročitajte još: Verovali ili ne: Ravan stomak za samo jedan dan?

6. PMS zavisnik

U ovu grupu spadaju žene koje se prejedaju čokoladom u periodu PMS-a, odnosno nekoliko dana tokom svakog meseca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.