Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДИЈЕТА

Веровали или не: Раван стомак за само један дан?

Једна ефикасна вежба за стомак помоћи ће вам да затегнете ваш стомак и ослободите се вишка наслага

1606401266_Depositphotos_118616108_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Вода с лимуном и краставцима подстиче топљење масних наслага, баш као и фолије из кућне радиности. Можете их направити од морске соли, зеленог чаја и кокосовог уља.

Прочитајте још: Желите раван стомак? Тајна је у овим стварима

Вода с краставцима делује као природни диуретик

Иако добра линија изискује пуно труда, раван стомак можете лако лажирати. Дан пре одласка на плажу препоручује се да пијете пуно воде. Дехидратација тера тело на задржавање воде због чега се јавља натеченост. Воду можете зачинити лимуном, краставцима, наном, ђумбиром. Лимун помаже у бржем чишћењу тела, нана сузбија апетит, ђумбир регулише пробаву, а краставци делују као природан диуретик.

Фото: пиxабаy

Фолије топе масти

У бржем сагоревању масти на подручју стомака, избацивању токсина, вишка течности и у затезању коже помажу фолије. Третман се припрема тако да се у две шоље кипуће воде додају три врећице зеленог чаја, једна капсула витамина Е и две кашике морске соли. Док се мешавина хлади, помешајте две кашике морске соли и две кашике кокосовог уља па га умасирајте на стомак. Умочите платнени завој у мешавину чаја, омотајте стомак па додајте слој прозирне фолије и оставите преко ноћи.

Добар сан сузбија апетит

Мањак сна подстиче лучење кортизола, хормона стреса који се повезује с дебљањем, нарочито на подручју стомака. Апетит јача што може узроковати вишак килограма. Најбоље је сваке ноћи одспавати између седам и девет сати, пише Бyрдие.

Јутарње истезање подстиче метаболизам

Дан је најбоље започети с мало истезања. Вежбе јоге и пилатеса помоћи ће у јутарњем тренингу јер ће подстаћи рад метаболизма и натерати вас да припазите на држање. Усправан ход за неколико секунди ће визуелно "исправити" стомак. После тога следи доручак па још неколико мањих оброка током дана. Они помажу систему органа за варење да стално ради и брже прерађује храну, док га већи оброци успоравају.

Прочитајте још: Доручкуј као краљ, ручај као принц, а вечерај као просјак - постоји РАЗЛОГ

Карфиол и броколи треба избегавати

Дан пре одласка на плажу или базен треба јести храну која се не задржава дуго у систему органа за варење. Прерађену храну и намирнице богате шећером најбоље је избегавати као и намирнице попут карфиола, броколија и кеља. Бољи избор су житарице, шаргарепа, бланширано поврће и воће које није богато фруктозом попут банана, јагода и цитруса.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas