Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Čokoladna SUNĐER TORTA: Ne sadrži laktozu, gluten ni rafinisani šećer

Ova torta je vrlo tolerantna za ljude koji su intolerantni na laktozu i gluten

1651076411_sponge-cake-.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Foodies Station
Oglas

Zato smo vam pripremili ovaj jednostavan i ukusan recept, koji možete praviti ukoliko imate intoleranciju na gluten i laktozu, ali i ukoliko nemate! Jer je ukus ove torte, u kombinaciji sa voćem, fenomenalan!

Pročitajte još: Da li ste čuli za Eptaderm? Švajcarski naučnici su stvorili linije koje ciljano neguju ova stanja kože

Sastojci: 

  • 100g bademovog brašna
  • 100g ovsenog brašna 
  • prstohvat soli
  • kašičica sode bikarbone
  • kašika kokosovog šećera 
  • 200g crne organske čokolade za kuvanje
  • 120ml maslinovog ulja
  • dva jaja
  • 60ml meda
  • jedna zrela banana
  • 10g putera od kikirikija za podmazivanje pleha
  • Za dekoraciju (opciono): maline, jagode, listići nane, rastopljena čokolada 

Priprema: 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Puterom od kikirikija podmažite pleh. U jednu posudu pomešajte dve vrste brašna, so, sodu bikarbonu i kokosov šećer. Rastopite čokoladu. U drugu posudu sjedinite maslinovo ulje, jaja, med i bananu, pa tome dodajte rastopljenu čokoladu. Sipajte i dve vrste brašna i i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Pecite u rerni 25 minuta na 180 stepeni. Proverite štapićem da li je dovoljno pečeno. Sačekajte da se malo prohladi pre nego što izvadite iz pleha. Ohlađenu tortu možete da ukrasite crvenim voćem ili sa malo rastopljene čokolade. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas