· · Komentari: 0

Ideja za savršen doručak: POSNE PALAČINKE od ovsenih pahuljica i banana (RECEPT)

Započnite jutro uz ovaj zdravi slatkiš

1674140625_shutterstock_526118662-posne-palacinke-.jpg
Photo: Shutterstock

Posne palačinke se jednostavno prave, a jako su ukusne. Uostalom ovaj posni doručak se pravi od prezrelih banana koje biste inače bacili, tako da su i praktične.

Biće vam potrebni sledeći sastojci:

– 2 prezrele banane,

– 100 grama ovsenih pahuljica, ili ovsenog brašna

– 1 puna kašika ovsenih mekinja

– 220 mililitra biljnog mleka

– prstohvat soli

– prstohvat šećera

– 2 supene kašike soka od limuna ili limete

– malo ulja

Pročitajte još: MAFINI OD SPANAĆA: Jedite ih bez griže savesti, jer vam mogu pomoći da imate RAVAN STOMAK (RECEPT)

Priprema: ovo je tip američkih palačinki, dakle testo je gušće i ispadaju malo deblje i sočnije. Najpre sameljite ovsene pahuljice. Pahuljice moraju obavezno biti suve da bi se ponašale kao brašno. U samlevene pahuljice dodajte i kašiku ovsenih mekinja.

Oljuštite banane i iznječite ih, napravite pire od banana, koji ćete zaliti sokom od limuna. Nakon toga pomešajte sa biljnim mlekom. Biljna mleka su skuplja od kravljeg. Možete ih cediti sami ili kupiti mleko u prahu u prodavnici zdrave hrane – čime ćete znatno ušdedeti. U smesu od banana i mleka dodajte brašno iz blendera, dodajte prstohvat soli i prstohvat šećera.

Najbolje je koristiti teflonski tiganj kako se testo nebi lepilo za dno. Podmažite sa malo ulja i propržite palačinke. Ovaj posni doručak se brzo sprema, dovoljno je da palačinke budu u tiganju par minuta.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.