· · Komentari: 0
bakina kuhinja

Još ukusnije: Palačinke sa pudingom od čokolade i šumskim voćem - Starinska poslastica u novom ruhu (RECEPT/VIDEO)

Recept koji morate isprobati već danas

1676016067_palacinke.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Vikend pred nama savršen je za spremanje palačinki, ali po još boljem receptu. Obradujte mališane na najbolji način.


Potrebno je:

  • gotove palačinke (mleko, jaja, brašno ulje)
  • 2 pudinga ov vanile
  • 2 štangle čokolade
  • 500 ml mleka
  • smrznuto voće

Priprema:

  1. Umutiti 2 jaja, dodati 500 ml mleka, dodati malo soli, malo ulja i brašna dok ne dobijete ređe testo. Ispeći palačinke. Mleko staviti da provri, zasladiti po želji, pa zakuvati puding. 
  2. Podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 2 štangle čokolade, da se istopi u vrelom pudingu. 
    Svaku palačinku premazati svetlim pudingom pa ubaciti šaku voća i saviti sa jedne i druge strane, pa presaviti u paketić. Ređati u pleh u koji će se seći. 
  3. Na prvi red paketića staviti malo čokoladnog pudinga, pa opet punjene palačinke do utroška. Odozgo premazati ostatkom čokoladnog pudinga, posuti malo seckanim orasima i voćem. Staviti da se dobro ohladi i služiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.