· · Komentari: 0
SLATKIŠ

Kako da savršenih TULUMBI? Korak po korak i biće jednostavno (RECEPT)

Tulumbe naša su današnja poslastica.

1618642942_Untitled.jpg
Foto: Printscreen/ Didy Kitchen

Kuvarica Dina Đekić, poznatija kao Didi kičn, svoje pratioce često obraduje zanimljivim receptima. Na zvaničnom instagram profilu, kao i na njenom sajtu, svi zainteresovani mogu pronaći pregršt inspirativnih recepata.

Danas spremamo tulumbe iz rerne. Testo je isto kao i za princes krofne i eklere.

U šerpicu sipajte 250 ml. vode i 50 gr. putera/margarina. Stavite na šporet i kuvajte dok se ne istopi puter/margarin i da "baci" prvi ključ. Zatim sklonite sa šporeta i dodajte 200 gr. brašna (meko tip 400). Promešajte, pa vratite na šporet još par minuta, uz stalno mešanje. Sklonite sa šporeta i ostavite da se prohladi. Zatim dodojte jaja, jedno po jedno i mutite mikserom. Potrebno 4 velika ili 5 manjih. Na kraju dodajte 6 gr. praška za pecivo i ponovo sve umutite mikserom.

Ako nemate kalup za pravljenje tulumbi, možete testo staviti u kesu za ukrašavanje, sa nekim zvezdastim većim dodatkom za ukrašavanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Didy Kitchen (@didy_kitchen)

U pleh stavite papir za pečenje i obavezno pravite razmak između svake, jer će tokom pečenja narasti. Od ove mere se dobiju 2 pleha od rerne. Pecite ih zagrejanoj rerni na 200°, 20 minuta. Rernu nikako ne otvarajte!

Preliv:

U litar vode stavim 600 gr. šećera, kad prokuva, kuvam oko pola sata. Da bude kao sirup. Pred kraj dodam nekoliko kolutova limuna. Ako volite slađe, stavite na 1l. vode kilogram šećera i nakon ključanja kuvajte 20 -ak minuta. Tople tulumbe, prelijte hladnim prelivom. Prijatnp!

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.