· · Komentari: 0
SAVETI

Dva jednostavna saveta za borbu protiv ŽELJE ZA ŠEĆEROM

Isprobajte ove male trikove - i strast za šećerom će nestati kao rukom...

1685105776_zp-slatkisi.jpg
Foto: Shutterstock

Želja za slatkim je stvarna. Ali razlozi ovde nisu samo psihički, već i prilično fizički. Što više šećera jedete, vaše telo želi više šećera - tako da to postaje ciklus bez kraja. Ali postoje dva jednostavna trika pomoću kojih možete da se rešite želje za šećerom.

Prvi se odnosi na mirise. Studija u kojoj su naučnici testirali različite mirise kako bi videli da li određeni mirisi mogu da smanje želju za čokoladom i drugom slatkom hranom i pićima došla je do zanimljivog rezultata.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Od sviһ učesnika, oni koji su nosili flaster sa mirisom vanile na ruci pokazali su najveći gubitak težine. Prema studiji, vanilija je pomogla ovim ljudima da bolje kontrolišu šta jedu i podržavaju pozitivne promene u isһrani. To može biti zato što miris izaziva oslobađanje serotonina, koji može smanjiti glad. Tako da možete imati pri ruci parfem ili sprej od vanile i njušiti ga kad god vam se sviđa.

Pročitajte još: Trebalo bi da naučite da ĆUTITE O OVIH 5 STVARI - odmah će vam krenuti u životu

Još jedan životni trik je takođe jednostavan. Umesto da posegnete za slatkom poslasticom, uzmite narandžu, grejpfrut ili bilo koji drugi omiljeni citrus i grickajte ga.

Studija je pokazala da dva flavonoida u ovom voću (naringenin i hesperidin) mogu pomoći u balansiranju nivoa šećera u krvi. Smanjivanjem količine insulina potrebnog za održavanje ove ravnoteže, manja je verovatnoća da ćete osetiti želju za slatkom hranom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.