Oglas
· · Komentari: 0

Kako Italijani prave punjene paprike? Jedna namirnica potpuno menja ukus domaćem receptu

Punjene paprike na italijanski način

1688482105_shutterstock_1730493646.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Svaka domaćica ima svoj recept za punjene paprike, a u mnogim zemljama se spremaju na različite načine. Svako ima svoj trik sastojak koji ih čini mnogo ukusnijim, a možemo reći da Italijani spremaju najbolje. Ako volite njihovu kuhinju garantovano će vam se dopasti i ovaj recept za punjene paprike. Oni koriste parmezan i mocarelu, ali i pinjole. Srpske domaćice retko koriste pinjole kada kuvaju, ali ove jestive semnke bora čine svako jelo apsolutno neodoljivim. 

Sastojci: 

  • 4 velike crvene ili zelene paprike 
  • 1 veliki crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika origana
  • 1/2 šolje pinjola
  • 300 g mlevenog mesa 
  • 1/2 šolje pirinča
  • 1 jaje
  • 2 kašike paradajz pirea 
  • 1/2 šolje sveže mente
  • 1 veza peršuna 
  • 200 g mocarela sira
  • 100 g parmezana

Priprema:

Paprike operite, pa presecite na pola. Izvadite semenke i peteljku, pa premažite maslinovim uljem, spolja i unutra. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. U tiganju na malo ulja propržite seckani crni i beli luk, kao i origano. Kada luk omekša dodajte pinjole i kratko ih tostirajte. U posudi pomešajte mleveno meso, luk sa pinjolama, pirinač koji ste prethodno skuvali, paradajz pire, sekcanu nanu i peršun, parmezan i jaje. Začinite po želji i sve dobro sjedinite. Napunite paprike, pa pospite rendanom mocarelom i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 45 minuta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas