Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како Италијани праве пуњене паприке? Једна намирница потпуно мења укус домаћем рецепту

Пуњене паприке на италијански начин

1688482105_shutterstock_1730493646.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свака домаћица има свој рецепт за пуњене паприке, а у многим земљама се спремају на различите начине. Свако има свој трик састојак који их чини много укуснијим, а можемо рећи да Италијани спремају најбоље. Ако волите њихову кухињу гарантовано ће вам се допасти и овај рецепт за пуњене паприке. Они користе пармезан и моцарелу, али и пињоле. Српске домаћице ретко користе пињоле када кувају, али ове јестиве семнке бора чине свако јело апсолутно неодољивим. 

Састојци: 

  • 4 велике црвене или зелене паприке 
  • 1 велики црни лук
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика оригана
  • 1/2 шоље пињола
  • 300 г млевеног меса 
  • 1/2 шоље пиринча
  • 1 јаје
  • 2 кашике парадајз пиреа 
  • 1/2 шоље свеже менте
  • 1 веза першуна 
  • 200 г моцарела сира
  • 100 г пармезана

Припрема:

Паприке оперите, па пресеците на пола. Извадите семенке и петељку, па премажите маслиновим уљем, споља и унутра. Поређајте на плех обложен пек папиром и пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20 минута. У тигању на мало уља пропржите сецкани црни и бели лук, као и оригано. Када лук омекша додајте пињоле и кратко их тостирајте. У посуди помешајте млевено месо, лук са пињолама, пиринач који сте претходно скували, парадајз пире, секцану нану и першун, пармезан и јаје. Зачините по жељи и све добро сједините. Напуните паприке, па поспите ренданом моцарелом и пеците у загрејаној рерни на 160°Ц око 45 минута.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas