· · Komentari: 0
rešenje

MLEVENO MESO u zamrzivaču ipak ima ograničen rok trajanja: Do kada bi trebalo da ga potrošimo?

Mleveno meso ima rok trajanja kada je u pitanju frižider, ali i zamrzivač.

1643362362_ground-meat-gd08e2db03_1280.jpg
Foto: Pixabay

Čini nam se da ovo pitanje sebi postavljamo iznova i iznova jer se svaki put zabrinemo da li smo postupili pravilno?

Koliko zapravo možemo da ostavimo mleveno meso u frižideru, a koliko dugo može da stoji u zamrzivaču?

Tek kupljeno mljeveno meso u fižideru može da stoji dan, najviše dva, a ukoliko pak ne planirate da ga potrošite u tom periodu trebalo bi da ga stavite u zamrzivač jer će u suprotnom da se pokvari i proširi bakterije po ostatku frižidera.

Koliko dugo mleveno meso može da stoji u zamrzivaču? 

Gubitak vlažnosti jedan je od glavnih razloga zbog kog mleveno meso gubi na jačini ukusa nakon što stoji duže vreme, pa čak i ako je u zamrzivaču. Mnogi su mišljenja da ukoliko meso zamrznemo to ne utiče na njegov rok trajanja, međutim, istina je ipak drugačija.

Pročitajte još: Tri praktična saveta: Kako najbrže ukloniti MASNE FLEKE sa KRPA bez otkuvavanja?

Smatra se da zamrznuto sirovo meso može da stoji 3 do 4 meseca, a da se ukus ne promeni. Recimo, kako biste znali kada je odloženo možete da napišete datum na kesi.



 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.