Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАКИНА КУХИЊА

УКУСНЕ ПОГАЧИЦЕ са сиром од паучина теста! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Сланих погачица никад доста и због тога смо вам припремили још један преукусан рецепт.

1621581848_20210520_115705.jpg
ФОТО: бакина кухиња
Oglas

Бака са Јутјуб канала Бакина кухиња, поделила је са нама рецепт за слане погачице са сиром, од паучина теста, које никога неће оставити равнодушним.

Споља хрскаве, а унутра мекане - савршена комбинација за све љубитеље погачица.

Састојци за тесто: 550 гр брашна, 1 јаје + 1 беланце, 15 гр квасца, 1 кашичица шећера, мало соли.

Састојци за надев: 100 гр маргарина са маслацом, 100 гр сира (мекшег).

За премаз: 1 жуманце.

Прочитајте још: Да ли сте знали које алкохолно пиће иде уз ТИРАМИСУ: Кремасти колач који никога не оставља равнодушним? (РЕЦЕПТ)

Припрема: У млаку воду издробити квасац и додати шећер. Кад надође, сипати у ванглицу, додати јаје, беланце и брашно.

Посолити и умесити средње глатко тесто. Покрити и оставити да одмори 20 мин. Измешати маргарин и сир да буде глатко. Поделити на 4 дела.

Тесто развити у правоугаоник, па премазати 1/4 смеше маргарина и сира, преклопити са једне и друге стране ка средини и онда још једном преклопити (добићете облик ролата). Покрити да одмори 10 минута (прекријте провидном фолијом, како се тесто не би сушило).

Прочитајте још: Укусни САЛЧИЋИ без квасца: Једноставан колач који су правиле наше баке! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Овај поступак поновите још три пута. Развучете тесто, премажете сиром, пресавијете, оставите да одмара 10 минута.

На крају развити тесто у правоугаоник  дебљине 1 цм и вадити чашом погачице и ређати у подмазану тепсију . Покрити и оставити да одстоји 10 мин, па премазати жуманцетом и посути сусамом.

Пећи на 200 степени Ц, око 30-35 мин да порумене. Ове фантастичне погачице споља су хрскаве, а унутра мекане.

Видео како се праве ове погачице погледајте на линку у наставку https://www.youtube.com/watch?v=MQRs6Y8ThFU.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas