Oglas
· · Komentari: 0

Najjednostavniji recept za savršene KISELE KRASTAVČIĆE: Priprema zimnice je počela

Čak iako nikada niste pravili zimnicu, možete da postanete majstor za kisele krastavce. Svi recepti su jednostavni, a šansa da vam zimnica ne uspe ne postoji. I treba vam manje od sat za čitav proces.

1694436546_shutterstock_650369992.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Zato ćemo vam danas dati jednostavan recept koje smo isprobale, nekoliko saveta o sterilizaciji tegli, ali priču o tome zašto su krastavčići dobri ne samo za gastro užitak, već i za zdravlje. Dakle, posle ovog teksta ste zimnica majstor!

Recimo, ove zimske grickalice su izvor minerala, među kojim je gvožđe, kalijum, fosfor, matrijum. Bogati su i vitaminima, kao što je C,A,B-6, B-12, nijacin... Odlični su za varenje, zato što ubrzavaju stvaranje dobrih bakterija... Zimi su savršen dodatak jelima, a ruska salata bez krastavčića je samo bljutava mešavina namirnica.

Kiseli krastavci, najjednostavnija zimnica

Da biste kornišone smestili u tegle ne treba vam livada sa “smederevcem” i gomila pomoćnika. Kisele krastavce, što bi naše babe rekle, “možete da stavite” čak i ako imate mini šporet. Za čitavu operaciju vam je potrebna ringla, rerna u kojoj ćete sterilisati tegle, koje su vam gle čuda takođe potrebne, kornišoni, voda, so, sirće i šećer.

Nema konzervansa, vinobrana, sve je prirodno.

Recept ide ovako: koliko kilograma kornišona, toliko litara vode. Sirće sipate u razmeri 1:4, recimo ako imate kilogram krastavaca, treba vam litar vode, 250 ml sirćeta i po dve supene kašike soli i šećera.

I sada, operete krastavce, za to vreme sterilišete tegle.

Sterilizacija tegli za zimnicu

Čiste tegle stavljate u rernu, koja je već zagrejana na 100 stepeni ili na 50 ako vam rerna ima ventilator i ostavite 20 minuta. Ako baš žurite, možete da ih sterilišete i u mikrotalasnoj, tako što u teglu sipate vodu, oko tri prsta, podesite na najjače i ostavite 2-3 minuta. Para koja se stvori će odlično sterilisati staklo i tako čuvati povrće od kvarenja. Što se poklopaca tiče najbolje je da ih prokuvate.

Priprema paca i punjenje tegli za kisele krastavce

U velikoj šerpi treba da pomešate vodu, sirće, šećer i so i sve pustite da provri. Ostavite da se ohladi. Ako želite baš onaj industrisjki ukus možete da dodate slačicu i biber u zrnu. Sada samo lepo poređajte oprane kornišone u sterilisane tegle, sipajte pac, stavite plastični pritiskač u svaku teglu, uverite se da je pac pokrio krastavce, treba da budu sasvim potopljeni, zatvorite tegle.

Kuvanje kiselih krastavaca i kraj

U veću šerpu stavite krpu, sipajte vodu, recimo 4 cm i poređajte tegle. Stavite šerpu na ringlu, kada voda proključa, nastavite da sve kuvate još 15 minuta. Izvadite tegle, umotajte ih ćebetom i ostavite ih do sutra, da se sasvim ohlade i vaša zimnica je gotova!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas