Oglas
· · Komentari: 0
SAVET

NANA, RUŽA, KAMILICA: Napravite napitak koji će vas rashladiti bolje od sladoleda (RECEPT)

Ove biljke rashlađuju organizam.

1626261013_hand-3921777_1920.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Sredinom leta kada su temperature najviše, najbolji način za osveženje je čaša hladnog napitka.

Treba imati na umu da postoje biljke koje na organizam deluju tako što ga rashlađuju, pa je idealno rešenje napraviti napitak upravo od takvih biljaka.

Jedna od njih svakako je nana, čije listiće najčešće koristimo u limunadi.

Međutim, od nane možete da napravite ledeni čaj, za koji će vam trebati litar vode, 4 kesice čaja od nane, jedna limeta, i kašika meda.

Foto: Piksabej

Ledeni čaj od nane

Čaj skuvajte na uobičajen način, i zasladite ga dok je još topao. Potom ga ohladite prvo na sobnoj temperaturi, pa onda u frižideru. Pre serviranja dodajte izdrobljen led i malo soka od limete.

Pročitajte još: Napravite sami MAGNEZIJUM napitak od 4 SASTOJKA i popijte čašu punu zdravlja (RECEPT)

Ruža je takođe biljka koja ima neverovatnu moć hlađenja.

Pored velike primene u aromaterapiji, moguće je napraviti i napitak od ružinih latica.

Foto: Piksabej

Napitak od ružinih latica

Uzmite jednu veliku teglu od 5 litara i više od pola je napunite sa laticama ruže. Sipajte potom 2 kesice limuntusa, i teglu napunite vodom do vrha.

Pokrijte je celofanom, kojem ste prethodno čačkalicom napravili rupice, i teglu ostavite na sunčanom mestu da odstoji 7 dana.

Procedite onda latice ruža kroz gusto sito, i dobijenom soku dodajte dosta šećera. Teglu sa sokom i šećerom potom ostavite 3 dana na suncu, kako bi se šećer otopio.

Nakon toga dobićete gust sirup koji se razblažuje sa vodom pre nego što se konzumira.

Pročitajte još: BOZA: Nepravedno zaboravljen NAPITAK iz detinjstva, koji JAČA IMUNITET (RECEPT)

Pored protivupalnog dejstva, i sličnih stvari zbog kojih je dobra za zdravlje, kamilica takođe ima i moć hlađenja.

Jedna čaša ledenog čaja od kamilice rashladiće vaš organizam i vratiti vam snagu.

Ovaj napitak priprema se na isti način kao i ledeni čaj od nane, s tim što se preporučuje da u čaj od kamilice dodate limun, lavandu i listiće sveže nane.

Foto: Piksabej

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas