Najjednostavniji recept za hleb od piva, koji uspeva baš uvek, a treba vam samo nekoliko minuta da ga umesite
Oglas
Ako volite domaća peciva, ovo je definitvno hleb koji morate da probate. Preukusan, mekan iznutra,sa koricom koja krcka baš onako kako treba. A pravi se za čas.
Sastojci
- 125g putera
- 3 šolje brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
- 275 ml piva po izboru
Uputstvo
Staviti sve sastojke u jednu činiju umesiti testo varjačom, tek toliko da sve sastojke sjedinite. Podmazati uljem kalup za hleb i sipati u njega testo. Preliti testo otopljenim puterom i staviti u rernu na sat vremena na temperaturu od 180 stepeni.
Savet: Ne ravnajte testo kada ga stavite u kalup, hleb treba da ima neravnomernu koricu, koja će pečenjem postati hrskava.
Prijatno!
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas