Oglas
· · Komentari: 0

Posni PASULj na vodi koji traje i po nekoliko dana: Isprobajte PREBRANAC na HILANDARSKI NAČIN (RECEPT)

Recept koji ćete obožavati

1651481746_prebranac-1.jpg
Oglas

Potrebno je:

1/2 kg pasulja tetovca
1/2 kg crnog luka
3 čena belog luka
150 g zrelog paradajza ili pelata (1/2 konzerve)
1 mala kašika mlevene crvene paprike
2 lista lovora
1 veza peršunovog lista
so

Priprema:

1. Ako niste potopili pasulj uveče da odstoji preko noći, stavite ga u vodu da ogrezne tokom dana bar na jedan sat.

2. Kad pasulj omekne, isperite ga i stavite da se kuva. Čim voda provri, smanjite vatru i posle 15 minuta bacite prvu tečnost. Sipajte potom novu vodu, neka bude topla, i dodajte krupno isečene dve glavice crnog luka.

3. Pasulj treba da se krčka na tihoj vatri, a pred kraj kuvanja dodajte ostatak crnog luka koji ste prethodno sitno iseckali, isitnjen beli luk, lovor i crvenu mlevenu papriku.4. Kada je pasulj kuvan (potrebno je oko 2 h) i voda skoro isparila, u šerpu stavite oljušten i sitno isečen zreo paradajz, so prema ukusu i dosta peršunovog lista. Odlično se slažu i ruzmarin ili bosiljak.

4. Ostavite da se sve zajedno krčka još neko vreme, ali pripazite da se pasulj ne prekuva jer će se jelo pretvoriti u kašu.

5. Monasi pasulj jedu ovako, a vi možete dodatno da uključite rernu da se zagreje na 180 °C, prespete pasulj u prigodnu tepsiju (ako je ostalo dosta tečnosti, procedite!) i zapečete ga oko 60 minuta.

Servirajte jelo toplo, a ostatak spremite u frižider kad se ohladi, na hladnom može da stoji nekoliko dana.

BONUS VIDEO:


 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas