Oglas
· · Komentari: 0
recepti

Napravite preukusnu PASTU ZA SAMO POLA SATA (FOTO)

Ako nemate vremena za pripremu komplikovanih i zahtevnih jela, evo predloga za vas

1653902263_pasta-naslovna.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

U toku radne nedelje, mnogi ne stižu da pripreme ručak unapred a gladni ukućani zahtevaju brzo i ukusno rešenje. Sa pastom ne možete pogrešiti, a Fetućini pasta će i najizbirljivije oboriti sa nogu. Lako se priprema, ne zahteva puno namirnica, a pogodna je i za početnike u kuvanju. 

Foto: Pixabay

Pročitajte još: HURGADA ILI KIPAR sa Wayout-om - Definitivno pravi izbor i najbolji odnos cene i kvaliteta (FOTO)

Potrebni sastojci: 

malo putera ili ulja – 50 gr

500 ml neutralne pavlake

1/3 kašičice belog luka u granulama ili jedan čen svežeg belog luka

40 gr rendanog parmezana

peršunov list, svež ili sušen

400 gr široke testenine ili po izboru

50 g suvog vrata ili slanine

200 g šampinjona

so i biber

Način pripeme: 

Propržiti suvi vrat na masnoći, pa ga izvaditi. Šampinjone isecite na listiće, pa propržite i njih. Kada stavite da se prži pazite da vatra ne bude najjača. Šampinjone malo posolite. Pustiće vodu i taman dok voda ispari oni će fino da omekane. Izvadite i šampinjone iz tiganja ili šerpe.

Sipajte neutralnu pavlaku, dodajte malo soli i bibera, beli luk u granulama i parmezan. Ukoliko imate svež beli luk onda ga izgnječite pa malo propržite i tek onda sipajte pavlaku. Ostavite da vri 2 - 3 minuta, pa sklonite sa vatre. Sipajte u lonac vodu i sačekajte da provri, dodajte testeninu, pa kuvajte izmedju 5 i 10 minuta.

Vodite računa da se ne prekuvaju, to nikako ne sme da se desi. Sklonite sa vatre, pa testeninu direktno iz vode prebacite u sos. Dospite malo vode, 100 ml od kuvanja testenine i sve mešajte. Dodajte šampinjone i suvu slaninu, mešajte i pospite sve peršunovim listom.

Odmah poslužite, dok je toplo. Testenina se stajanjem steže. Ali ako se to desi možete malo vode da sačuvate od kuvanja testenine kako biste kasnije dolili malo i zagrejali ručak ili večeru ponovo.

Prijatno, uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas