Oglas
· · Komentari: 0

Slani rolat sa AJVAROM, KREM SIROM I ŠUNKOM: Kombinacija omiljenih ukusa za svako doba dana (RECEPT)

Ukućani će se oduševiti

1695209466_shutterstock_608256299.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Ovo je recept za jedan od najomiljenijih slanih rolata u našim krajevima. Poseban šmek mu daje ajvar, kao mali pečat srpske kuhinje. 

SASTOJCI

Za koru

jaja - 4 komada

brašno - 5 kašika

ulje - 2 kašike

voda - 2 kašike

ajvar - 3 kašike

kisela pavlaka - 1 kašika

so - pola male kašike 

prašak za pecivo - polovina kesice

Za fil

krem sir - jedno pakovanje

kisela pavlaka - ostatak čaše iz koje ste uzeli kašiku za koru

šunka - 200 grama

peršun - nekoliko listova

kuvana jaja - 2 komada

kačkavalj - 100 grama

kiseli krastavčići - 100 grama

PRIPREMA

Kao prvi korak odvojite belanca zasebno, pa ih umutite u smesu poput čvrstog snega. U drugoj posudi umutite žumanca, a onda im nakon toga dodajte ulje, ajvar, pavlaku i vodu.

Kad se sve lepo izmeša dodajte i brašno sa praškom za pecivo. Sipajte postepeni i sve vreme mešajte.

Sad je momenat da posolite, a onda nastavite da mešate i pridodajte i smesu od belanaca.

Nakon toga izlijte to u pleh obložen pek-papirom.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ostavite da se peče sve dok ne dobije finu zlatnu nijansu.

Kad se to desi - uvijte u rolat u istom papiru na kom se kora pekla, a onda ostavite da se malo ohladi.
Izmešajte sir i pavlaku, a onda nakon toga kuvana jaja, šunku i krastavčiće, ali ih prethodno sve isecite na jako sitne komadiće. Možete i da izrendate.
Onda odmotajte koru i premažite je filom, da bi nakon toga preko nje stavili rendani kačkavaljem.

Sada ponovo urolajte, ali bez papira, pa onda umotajte u providnu foliju i stavite u frižider da se lepo ohladi.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUK

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas