Oglas
· · Komentari: 0
DORUČAK ILI VEČERA

SLANI ROLAT: Dosadile su vam pite? Napravite nešto drugačije, a ukus će vas oduševiti (RECEPT)

Pored dobrog ukusa, priprema je jednostavna i brza

1673777558_shutterstock_1426950359-rolat.jpg
Photo: Shutterstock
Oglas

Od jednog pakovanja kora za pitu (500gr), dobiju se dva rolata koja možete filovati po želji. 

Potrebno za fil:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 3 jaja
- 250ml mleka
- 120ml ulja
- 1 prašak za pecivo
- kašičica soli- susam za posipanje

Pročitajte još: Zdravija varijanta omiljenog namaza: Pašteta od maslina koju morate probati već danas (RECEPT)

Priprema:

Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo i so. Mutiti da se sjedini i preći na filovanje kora. Pakovanje kora podeliti na 2 dela, za 2 rolata.

Foto: Shutterstock

Za prvi rolat:
Svaku koru mazati sa po 4 kašike fila, dok ne potrošite prvu polovinu kora. Poslednju, posuti susamom i peći 
na 180 C oko 20 minuta. Kada se ispeku, pokriti vlsžnom krpom i tako ostaviti 10 minuta da se prohladi. Nakon toga, kore okrenuti tako da gornja strana na kojoj je susam , bude na krpi i uviti rolat u krpu. Ostaviti da se 
potpuno ohladi. Ponoviti postupak sa drugom polovinom kora. 

Pročitajte još: Neodoljiva poslastica koju će svi obožavati: Kolač sa makom i jogurtom preliven čokoladom - Jednostavan i brz za pripremu (RECEPT/VIDEO)

Nadev po želji:

Za jedan rolat, možete pomešati: 4 kašike pavlake, 2 kašike majoneza, i podeliti na pola. Jednu polovinu namažite preko kora, stavite šunku, pa namažite drugu polovinu majoneza i pavlake. Uviti rolat, i staviti u prozirnu foliju. Ostaviti u frižider, preko noći.
Za drugi rolat, pomešajte: 250g sitnog sira, sa 1 kašikom pavlake i namažite preko kora. Preko sira, možete staviti ajvar, uvijte u rolat i stavite prozirnu foliju. Stavite u frižider.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas