Oglas
· · Komentari: 0

U toku je PETROVSKI POST: Evo kako da spremite POSNE PLJESKAVICE

Pljeskavice mogu da budu i posne

1686913409_shutterstock_1162005322.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

U toku je Petrovdanski post i ono što svima nedostajte su ideje za ukusna jela. Naš današnji predlog jesu pljeskavice od povrća i sira, pikantni umak i neobična salata od pečenog paradajza. Ne postoji ukusniji recept za posni ručak, a ovim jelo je oduševljeno preko 4 miliona ljudi na YT kanalu čuvenog kuvara, Gordona Remzija,

Sastojci:

Za paradajz:

  • čeri paradajz 
  • 1 čen belog luka 
  • malo timijana
  • malo maslinovog ulja

Za pljeskavice:

  • 200-300 g posnog tvrdog sira 
  • 2 šargarepe 
  • 1 tikvica  
  • 3-4 mlada luka 
  • sveža nana 
  • svež korijander 
  • 2 jajeta 
  • 2-3 kašike prezli 

Još:

  • 1 ljuta papričica 
  • malo đumbira 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašičica soli
  • 2-3 kašike sirćeta 
  • par kašika maslinovog ulja 
  • malo svežeg korijandera 

Priprema:

Paradajz isecite na pola, pa poređajte na pleh. Posolite i pošećerite, a onda pospite svežim timijanom, kao i seckanim belim lukom. Prelijte paradajz maslinovim uljem i stavite u zagrejanu rerni na 150°C oko 90 minuta. Tikvicu i šargarepe izrendajte, a zatim posolite i ostavite da odstoje bar 10 minuta, da puste vodu. Posni tvrdi sir takođe izrendajte i stavite u drugu posudu. Procedite povrće i dodajte ga u sir. Zatim dodajte i seckani mladi luk, kao i nanu i korijander, a onda i umućena jaja. Zatim u smesu dodajte prezle i sve dobro sjedinite. Oblikujte pljeskavice i stavite u frižider nepokrivene nekih 25 minuta. U posudi pomešajte seckanu ljutu papričicu, đumbir, šećer, so, sirće i maslinovo ulje, pa dodajte seckani korijander. Sve lepo promešajte. Ispržite pljeskavice na malo ulja, pa poslužite sa umakom. A posudi pomešajte zelenu salatu, seckani ljubičasti luk i pečeni paradajz. Začinite po želji i služite sa pljeskavicama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas