Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVA HRANA

Zdravi RECEPTI za prvomajski piknik - 3 jednostavne ideje koje će upotpuniti zabavu! (RECEPT/VIDEO)

Ako ste planirali da pravite piknik u prirodi za prvi maj, ovo su zdravi recepti koji će upotpuniti užitak.

1619687496_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ Danielle Walker
Oglas

Zamotuljci od kupusa

Sastojci: Ajsberg salata, paradajz, šargarepa, krastavac, šunka ili sir.

Naseckajte sve sastojke. Šargarepu i sir je najbolje da narendate. Na veći list salate poređati sve sastojke i uviti kao što se uvija sarma.

Grčka pasta - salata

Sastojci: 2 šolje orzo testenine (ili male školjke), feta sir (ovo će zavisiti od toga koliko volite fetu), 8 iseckanih maslina, 1 šolja prepolovljenog paradajza čeri, 3 mala krastavca, iseckana 1 kašika seckanog origana, 2 kašike vinskog sirćeta, 4 kašike maslinovog ulja so i biber.

Pročitajte još: Salata od CVEĆA i slatkiš sa LAVANDOM, pravo prolećno osveženje (RECEPTI)

Prvi korak je priprema orzo testenine prema uputstvima sa pakovanja. Kada se orzo skuva, isperite testeninu hladnom vodom i ostavite da se ohlade i osuše. Testenine staviti na čist pleh obložen peškirom da se ohladi. Sada umutite maslinovo ulje, crveno vinsko sirće, so i biber u dnu velike posude za serviranje.

Ukoliko vam se čini ste sipali previše dresinga preko krompira, ne brinite, krompir će sve to upiti.

U posudu sa sirćetom sipajte kuvani i ohlađeni orzo. Mešajte dok sirće ne obloži orzo.

Naseckajte povrće i origano u činiju i sve zajedno promešajte.

Začinjena krompir salata

Sastojci: Mali crveni krompir od 2 kilograma, pročišćen i narezan na okrugle debele krugove, 1 kašika morske soli, 1/4 šolja maslinovog ulja,1/3 šolje svežeg peršuna (grubo iseckanog, plus još oko 2 kašike za ukras), 1/3 šolje grubo seckanog mladog luka (plus oko 2 kašike tanko narezanih za ukras), 2 kašike svežeg limunovog soka, 2 kašičice senfa, 2 čena belog luka, sveže mleveni crni biber, po ukusu, 3 stabljike celera, iseckane.

U veliku šerpu stavite narezani krompir i so. Pokrijte vodom. Prokuvajte na jakoj vatri, a zatim smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte dok krompir ne bude dovoljno mek da može da se probode viljuškom, oko 5 do 6 minuta.

Pročitajte još: Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept za Veliki petak (RECEPT)

Sačuvajte 1/4 šolje vode u kojoj se kuvao krompir, a zatim je ocedite. Prebacite krompir u veliku posudu za mešanje.

Ovo su tri zdrave opcije koje odgovaraju i vegetarijanskoj ishrani.

U  blenderu spojite maslinovo ulje, peršun, mladi luk, sok od limuna, senf, beli luka i sveže mleveni biber. Blendirati dok se bilje i beli luk ne iseku na sitne komade. Dok to radite nalivajte sa sokom od vode u kojoj se krompir kuvao. Ako nemate mašinu za kuhanje ili blender, samo sitno naseckajte peršun i luk i umutite preliv dok se ulje potpuno ne sjedini.

Prelijte krompir dresingom i nežno mešajte da se sjedini. Izgledaće kao da ste sipali previše dresinga, ali ne brinite, krompir će ga upiti! Pustite krompir da se odmori deset minuta, lagano mešajući svakih nekoliko minuta.

Pročitajte još: LIBANSKA salata od PERŠUNA - recept za jednostavno i brzo PREDJELO!

Dodajte celer u posudu, zajedno sa po nekoliko kašika dodatno iseckanog peršuna i mladog luka. Promešajte ponovo. Dodatno začinite, ukoliko je potrebno.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas