Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири места у кухињи која бисте могли да очистите лимуном: Одлична замена за средства за чишћење

Постоји место за хемијска средства за чишц́ење, али у неким ситуацијама помоћ можете пронац́и и у природним заменама у вашој кухињи

1689764720_shutterstock_2053911038.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Лимун је међу првим намирницама када говоримо о природним средствима за чишћење. Не само да лепо мирише, вец́ је захваљујуц́и својим киселим својствима такође ефикасан у решавању нечистоћа широм ваше кухиње. Можете користити половину лимуна, само сок или мешавину лимуна и топле воде да бисте постигли невероватне резултате.

Четири места која би требало да чистите лимуном у кухињи

1. Микроталасна

Ако постоји неко место подложно лошим мирисима и мастима, то је микроталасна пец́ница. Срец́ом, ове досадне нереде је лако очистити уз помоц́ цитруса. Једноставно исцедите сок од пола лимуна у малу чинију за микроталасну пец́ницу и укључите је на средњој ватри. Сада би требало да будете у могуц́ности да лако уклоните сву заглављену прљавштину крпом од микровлакана.

2. Одвод умиваоника

Сипате мало соде бикарбоне у одвод, а затим и сок од три лимуна. Мешавина треба да произведе пену која ц́е очистити ваш одвод. Завршите све сипањем топле воде.

3. Даске за сечење дрвета

Дрвену даску бисте могли да очистите лимуном и крупном сољу. Поспите со по целој површини даске, а затим користите кришку лимуна да орибате со. Оставите слани раствор лимуна да стоји на дасци за сечење око 20 минута, а затим даску исперите топлом водом.

4. Прозор

Кухињски прозори су посебно склони прљавштини, али вам нису потребни никакви посебни производи за чишц́ење да би поново заблистали. Додајте сок од једног или два лимуна у шољу воде у бочици са распршивачем. Промешајте и затим попрскајте добијену смесу на прозоре, пре него што их обришите папирним убрусом или крпом од микровлакана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas