Oglas
· · Komentari: 0

GENIJALNO! Evo čemu mogu da posluže PLASTIČNE FLAŠE - rešite jedan od NAJVEĆIH problema u kuhinji

Umesto da ih samo bacite u smeće, iskoristite ih na pametan način

1651081713_the-bottle-g62663b641_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ukoliko imate plastične flaše, ne bacajte ih. Jednostavnim trikom, od njih ćete napraviti nešto daleko korisnije.

Znate i sami, kolika je glavobolja zapušena sudopera, a pražnjenje mrežice ume da bude poprilično zamorno, ponajviše zbog njene veličine. Samim tim, bilo da kuvate, pa imate više otpadaka, ili perete sudove koji su jako zaprljani, postoji način da to olakšate.

Pročitajte još: ČIŠĆENJE KUĆE POMOĆU SOLI: Antibakterijska svojstva će vam osvežiti dom i pomoći sa OVIH 5 PROBLEMA

Flašu isecite na pola i izbušite nožem rupice sa donje strane, a u ugao sudopere samo zalepite jednu od onih kukica i na nju zakačite flašu. Sad možete lako da ostatke povrća ili sa sudova, sipate unutra, a onda jednostavno istresete u kantu za đubre. Samim tim, em ste olakšali posao, em i u kantu nećete ubaciti natopljeno povrće, a samim tim, to znači – manje curenja, ali i neprijatnih mirisa.

Pročitajte još: PERUTANJE, TAMNE FLEKE ILI DEPIGMENTACIJA? Otkrijte “švajcarsku tajnu” zdrave kože

Vrh flaše možete iskoristiti na dva načina. Prvi je za pranje sudova žicom. Kako se ne biste povredili, potrebno je da kroz sredinu žice provučete kanap, a potom sve to da uvučete kroz otvor gornjeg dela flaše, zategnete i zavrnete poklopac. Samim tim, pranje će biti daleko lakše, pre svega jer imate “ručku”, a i manje su šanse da se posečete na žicu, što, kao što znate, može biti veoma nezgodno.

Pročitajte još: Da li ste čuli za Eptaderm? Švajcarski naučnici su stvorili linije koje ciljano neguju ova stanja kože

Treći način je takođe sjajan, pogotovo kada su u pitanju kese za zamrzivač. Verovatno povrće i voće koje ostavljate u friz, držite u kesicama koje ste uvezali u čvor. Ukoliko se prevarite i zavežete jače, gotovo je sigurno da ćete kesu morati da pocepate. što nije praktično, pogotovo ako vam treba samo deo sadržine. Umesto toga, vrh kese provucite kroz gornji deo flaše, a potom zavrnite poklopac. Voće i povrće će biti očuvano, a biće lakše i da dozirate koliko vam treba. Nakon toga, jednostavno vratite poklopac, zavrnite i ostavite u zamrzivač. Praktično, zar ne?

(Krstarica)

BONUS VIDEO:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas