· · Komentara: 0
SAVET

Lepljiv ili kao kamenčići: Evo kako prepoznati da je PIRINAČ gotov

Kada je pirinač skuvan - pitanje je koje muči mnoge domaćice, a stručnjaci imaju odgovor.

1612096448_Pirinac.png
Foto: Depozitfoto

Ništa lakše od kuvanja pirinča. Tako se bar čini. Ali na kraju se uvek pitamo da li smo ga prekuvali ili je još "živ". Zato nije na odmet da primenimo sledeći savet kako nam se ne bi zalepio niti ostao neskuvan.

Pročitajte još: SVILEN i ukusan: Tajna SAVRŠENOG krompir pirea

Pre kuvanja, važno je da pirinač dobro isperemo hladnom vodom, i to nekoliko puta, dok pirinčana voda ne bude bistra. Zatim ga stavimo da se kuva na laganoj vatri u šerpi sa zatvorenim poklopcem. Kada proključa, promešamo ga jednom da se ne bi zalepio za dno šerpe.

I to je sve što se mešanja tiče, a zatim ga ostavimo da se kuva još pet minuta i skidamo ga sa ringle.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.