· · Коментара: 0
САВЕТ

Лепљив или као каменчићи: Ево како препознати да је ПИРИНАЧ готов

Када је пиринач скуван - питање је које мучи многе домаћице, а стручњаци имају одговор.

1612096448_Pirinac.png
Фото: Депозитфото

Ништа лакше од кувања пиринча. Тако се бар чини. Али на крају се увек питамо да ли смо га прекували или је још "жив". Зато није на одмет да применимо следећи савет како нам се не би залепио нити остао нескуван.

Прочитајте још: СВИЛЕН и укусан: Тајна САВРШЕНОГ кромпир пиреа

Пре кувања, важно је да пиринач добро исперемо хладном водом, и то неколико пута, док пиринчана вода не буде бистра. Затим га ставимо да се кува на лаганој ватри у шерпи са затвореним поклопцем. Када прокључа, промешамо га једном да се не би залепио за дно шерпе.

И то је све што се мешања тиче, а затим га оставимо да се кува још пет минута и скидамо га са рингле.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

КЛИКНИТЕ ЗА ВИШЕ ВЕСТИ
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.