Oglas
· · Komentari: 0
LEPE VESTI

Tunis ublažava mere kretanja i očekuje prve turiste u maju

Ministarstvo zdravlja Tunisa ublažilo je protokole vezane za kretanje turista tokom kovida, a počinje i vakcinacija.

1615358422_tunisia-2425441_1280.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Ministarstvo zdravlja Tunisa je odlučilo da za turiste ublaži noćni policijski čas, karantin i kretanje između gradova. Cilj ovih mera je da se vrate turisti i spasi, bar, ovogodišnja turistička sezona.

Pročitajte još: Jutjuber Deni o Srbiji: PLJESKAVICE su velike, a OVA stvar je neverovatna! (VIDEO)

Mohamed Amar, ministar turizma, nada se da će zahvaljujući novim merama turoperatorima u zemlji, a pogotovo u inostranstvu postati jasnija nova vizija.

I dalje traže PCR
Za sada našim turistimam koji žele da posete ovu zemlju, treba negativan PCR star 72 sata ili karantin od 48 sati. Pošto u ovoj zemlji još nije počela vakcinacija to nisu predvideli kao zamenu za PCR, ali očekuje se i ta promena.

- Sezona bi trebalo da počne u maju, najkasnije junu, a uskoro će početi da stižu i i rezervacije - rekao je ministar.

Očekuje se početak vakcinacije stanovništva

Ministar se nada da će početkom velike kampanje vakcinacije (koja treba da počne ove nedelje) Tunis uspeti da spasi ovogodišnju turističku sezonu. Ujedno će biti ublažen noćni policijski čas, ukinut karantin za posetioce, kao i zabrana kretanja između gradova.

Pročitajte još: Pet najluđih prevoznih sredstava u svetu, a jedno je SRPSKI izum (VIDEO)

Ova zemlja je prošle godine zabeležila pad od 8,8% za koje kažu da je najveće  u istoriji zemlje, a za sve je kriva pandemije koja je uticala na avio industriju.

Pročitajte još: Zid izgrađen za jednu noć i kobasice sa karijem: Dobrodošli u Hitlerov grad!

Prihod od turizma je u Tunisu prošle godine pao za 65%, za oko 746 miliona dolara. Zbog ograničenja putovanja zatvarena je većine hotela u Tunisu, a desetine i desetine hiljada radnika u turizmu ostalo je bez posla.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas