· · Komentari: 0
NEZGODE

GARANCIJA ne važi kada telefon PADNE U VODU, ali možete da ga SPASITE

Ukoliko se to dogodi van kuće brzo ga odnesite kod majstora, a u kući primenite sledeće metode.

1594195108_telefon.jpg
Foto: A. M.

Najvažnije je utvrditi da li je tečnost ušla unutra u telefon i stigla do matične ploče koja je mozak telefona. To se lako utvrđuje tako što će početi da "baguje".

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Prva pomoć kada telefon upadne u vodu je da se razdvoji od maske i obriše peškirom. Druga je da ga ugasite i izvadite bateriju, ukoliko nije integrisana u telefon. Dakle, izvadite sve iz telefona, masku, bateriju, karticu i ostavite ga da se suši.

1. Pirinač

Ovo je dobra ideja ukoliko telefon nije kompletno upao u vodu, a stručnjaci kažu da je bolji instant nego integralni pirinač. Ubaci se u kesu sa pirinčem i ostavi.

2. Fen

Najvažnije je dobro osušiti telefon, a do svih delova ne može da se dođe peškirom. Telefon nikada ne ostavljajte na suncu. Uključite fen.

3. Usisivač

Usisivač bolje suši od fena, pa akose to dogodilo u kući odmah ga uključite i prođit4e po svim delovima telefona.

Pročitajte još: NE NASEDAJTE! Napravite sami NEOPHODAN deo za MOBILNI (VIDEO)

4. Posip za mačke

Ko ima mačku - rešio je stvar! Posip ima neverovatnu moć upijanja vlage. Samo ga zagnjurite!

5. Majstor

Uključili ste ga, napunili i radi. Ipak ga odnesite majstoru ukoliko je telefon nov i skup.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.