Oglas
· · Komentari: 0
ZAŠTITA PRIVATNOSTI

Podatke sa interneta pokušalo da obriše 80 odsto korisnika, ali su naišli na PROBLEM

Uprkos brojnim uputstvima, čak trećina korisnika nije znala kako da obriše svoje podatke koje su uneli na različitim sajtovima

download-2137340_960_720.png
Foto: Pixabay
Oglas

Istraživanje "Defending digital privacy: taking personal protection to the next level", koje je sprovela kompanija Kaspersky, otkrilo je da je 82 odsto korsnika interneta širom sveta pokušalo da ukloni svoje podatke sa internet stranica ili društvenih mreža.

Pročitajte još: Sačuvajte svoje vreme: Kako da na najlakši način pronađete željenu fotografiju na Guglu?

Međutim, više od trećine, odnosno 37 odsto nije znalo kako to da učini. Izveštaj, koji uključuje rezultate najnovijeg istraživanja sprovedenog u 23 zemlje, donosi pregled trenutnih navika i ponašanja korisnika vezanih za privatnost na internetu, kao i korake koje poduzimaju korisnici kako lični podaci ne bi dospeli u pogrešne ruke.

Pročitajte još: Pet TRIKOVA koji čuvaju bateriju na vašim laptopovima

Korisnici su pokazali da nisu zabrinuti samo za svoje lične podatke, već i za podatke svojih bližnjih. Tako 24 odsto korisnika tvrdi kako su njihovi ili lični podaci članova njihovih porodica postali javni bez njihovih odobrenja.

Pročitajte još: Stručnjaci su utvrdili nešto ŠOKANTNO kod video poziva, SIGURNO ćete se složiti sa njima

Navedene okolnosti podstiču korisnike na donošenje svesnih izbora o tome kako i gde se pohranjuju njihovi lični podaci kako bi sprečili osobe da ih bez njihovog odobrenja koriste ili imaju pristup.

Značajan deo korisnika primenjuje dodatne mere prilikom pretraživanja interneta kako bi sakrili svoje podatke od sajber kriminalaca, internet stranica koje posećuju, kao i drugih korisnika koji se koriste istim uređajem.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas