Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
МОДЕРНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ

Рад за РАЧУНАРОМ ОД КУЋЕ упропастио каријере женама, а ево шта је било са МУШКАРЦИМА

Рад од куће током пандемије корона вируса није добро утицао на каријере жена, посебно женама које имају децу

1599170045_rad-od-kuce.png
Фото: Pixabay
Oglas

Пандемија корона вируса направила је и значајне промене на пословном плану, посебно онима који су на послу везани за рачунаре. Тако је рад за рачунарима потпуно променио пословне позиције мушкарцима на боље, док је са женама потпуно другачије.

Прочитајте још: Да ли болујете од НОМОФОБИЈЕ, а да нисте ни свесни да ИМАТЕ ОВУ ДИЈАГНОЗУ?

Прочитајте још: Корисницима свануло! НЕТФЛИX тестира нове опције које ће ОЛАКШАТИ ЖИВОТ

Недавно спроведено истраживање које су у Сједињеним Америчким Државама спровеле компаније Qualtrics и theBoardlist показало је да су током пандемијског рада од куће пуно боље прошли мушкарци у односу на жене.

Сваки трећи мушкарац који је радио од куће је добио повишицу, док је код жена тек свака десета добила неке привилегије

Подаци говоре да је 57 одсто мушкараца верује како је рад од куће позитивно утицао на њихову каријеру, а њих чак 77 одсто каже да су били продуктивнији док су радили од куће са децом.

Прочитајте још: Технолошка ПОБЕДА: Европол разбио мрежу за комуникацију коју су користиле ХИЉАДЕ КРИМИНАЛАЦА

Са женама ситуација потпуно другачија -  50 одсто њих сматра да су биле продуктивније током рада од куће са децом, а мање од трећине њих сматра да је рад од куће позитивно утицао на њихове каријере.

Прочитајте још: СИГНАЛ из СВЕМИРА који је узбунио ЦЕО СВЕТ трајао је само ПОЛА СЕКУНДЕ: Шта се догодило?

Слично се догодило и са повишицама, више од трећине мушкараца је истакло да су на неки начин профитирали односно да су добили неки облик напретка. Поред бриге за породицу и децу, изгледа да је женама било мало теже да напредују, па је тако тек 9 одсто жена напредовало у неком смислу. Што се повишица тиче, њих је добило 26 одсто мушкараца током рада од куће, док тај постотак за жене износи 13 одсто.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas