Oglas
· · Komentari: 0
TUGA

Evo od čega je umro Ivan Tasovac: Ovako su izgledali poslednji sati direktora FILHARMONIJE

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac preminuo je večeras, iznenada, u 55. godini.

1632980611_tasovac.png
Foto: Youtube printscreen/RTS
Oglas

Ništa ranije tokom dana nije ukazivalo da će kraj biti tragičan. Tasovac je imao uobičajen dan, ni po čemu drugačiji od mnogih prethodnih.

Pročitajte još: Znali ste ga kao MINISTRA, ali za klavirom mu nije bilo ravnog! Ovako je pesmu BELA ĆAO izvodio IVAN TASOVAC (VIDEO)

Sa prijateljima je igrao basket, što je često radio, s obzirom na njegovu ljubav prema košarci.

Sve je bilo u redu, osećao se dobro, ali kada se vratio kući, iznenada mu je pozlilo. Reagovala je Hitna pomoć, pokušana je reanimacija, ali nažalost, Tasovcu nije bilo spasa. Pretpostavlja se da ga je srce izdalo.

Biografija

Tasovac je diplomirao klavir na Konzervatorijumu "Petar Iljič Čajkovski" u Moskvi u klasi profesora Sergeja Dorenjskog. Bio je direktor Beogradske filharmonije od 23. marta 2001-2013. godine. Početkom 2014. na konkursu za novog direktora jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat za ovu poziciju.

Tasovac u dvanaestoj godini debituje sa orkestrima Beogradske i Zagrebačke filharmonije. Nastupao je kao solista i sa orkestrima u Italiji, Švajcarskoj, Španiji, Irskoj, SAD, Rusiji, Belgiji. Član je žirija međunarodnih konkursa, vodio je majstorske kurseve pijanizma u Italiji, Rusiji i bivšoj Jugoslaviji.

Pročitajte još: Supruga Tome Zdravkovića otkrila nepoznate detalje iz života sa slavnim pevačem!

Nagrade

Dobitnik je nagrada "Disrupton" za 2004. godinu, koju dodeljuje predstavništvo advertajzing mreže TBWA onima koji rade drugačije od uobičajenog, menjaju pravila i razbijaju ustaljene kanone; dobitnik je povelje “Budi dobar i pokaži to drugima” koju dodeljuje Poslovna škola za odnose se javnošću za u periodu jul-decembar 2004. godine i dobitnik je godišnje nagrade za 2005. godinu, koju dodeljuje “Samsung”. Dobitnik je nagrade „Doprinos godine Evropi 2009.” . Nedeljnik „Vreme“ izabrao ga je za ličnost 2011. godine.

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas