Oglas
· · Komentari: 0
TRAGEDIJA

BORILA SE 5 GODINA: Saradnica Kristine Đukić otkrila sa čim se devojka suočavala

Mira Vladisavljević, direktorka Balkan tube festa, oglasila se nakon što je Jutjuberka i influenserka Kristina Kika Đukić (21) izvršila samoubistvo.

1639058122_kika_3.jpg
Foto: Youtube printscreen/kika
Oglas

Kika je, inače, bila član pomenutog Balkan tube festa. Tragedija se desila u noći između 8. i 9. decembra.

Problem sa kojim se bore mnogi

Kako je Mira rekla, tragedija se dogodila nakon što je Kika, kako tvrdi, godinama vodila mučnu borbu sa bulingom, vidom nasilja na društvenim mrežama.

Pročitajte još: Mama je žigosana kao PRELJUBNICA jer ne ličim na nju, a ispostavilo se da sam ZAMENJENA na rođenju (FOTO)

Buling je međunarodno priznat termin koji označava različite oblike nasilja koji vrše deca prema drugoj deci. 

Naime, Kika, koja je poslednjih godina vodila borbe sa osudama i kritikama na društvenim mrežama, posustala je i digla je ruku na sebe.

- Užasna stvar se dogodila protekle noći. Apelujem na sve medije da pažljivo izveštavaju o ovom slučaju i o devojci koja se pet godina borila sa bulingom. Molim vas imajte razumevanja - kroz suze nam je rekla Mira.

Podsetimo, Kristina je bila uspešna influenserka a samo na društvenoj mreži Instagram pratilo je više od 350 000 ljudi. Kristina je rođena u Beogradu, 25. jula 2000. godine.

Ovo nije usamljen slučaj, već pojava sa kojom se mnogi bore na svakodnevnom nivou. U medijima je i ranijih godina izveštavano o bulingu kao razlogu za samoubistvo mladih. 

Šta je zapravo buling?

Nasilničko ponašanje ili buling je upotreba sile, prisile ili pretnje za zlostavljanje, agresivno dominiranje ili zastrašivanje. Ovakvo ponašanje se često repetitivno i habitualno. Jedan suštinski preduslov je percepcija (od strane nasilnika ili drugih) neravnoteže fizičke ili društvene moći. Ova neravnoteža razlikuje buling od sukoba.[1] Buling je podkategorija agresivnog ponašanja koju karakterišu sledeća tri minimalna kriterijuma: (1) neprijateljske namere, (2) neravnoteža moći i (3) ponavljanje tokom određenog vremenskog perioda.[2] Buling je aktivnost ponavljanog, agresivnog ponašanja koja ima za cilj da povredi drugog pojedinca, fizički, mentalno ili emocionalno.

Zlostavljanje se kreće od jedan na jednog, pojedinačnog maltretiranja do grupnog maltretiranja, zvanog mobing, u kojem nasilnik može imati jednog ili više „pomoćnika” koji mogu da budu spremni da pomognu primarnom nasilniku u njihovim aktivnostima. Buling u školi i na radnom mestu takođe se naziva „vršnjačko zlostavljanje”.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu.

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević". Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas