· · Komentari: 0
kraljevska porodica

Da li će princ Hari i Megan Markl doći u Veliku Britaniju? Hoće li im biti ispunjeni zahtevi

Princ Hari i Megan Markl ponovo su u centru pažnje ove nedelje nakon zahteva za pojačanu bezbednost tokom poseta Velikoj Britaniji.

1642843445_0e66fee37b7a10cb3a685dd37ef51549b48085c3.jpg
Foto: profimedia

Hari je nastavio da tvrdi da postoji verodostojna bezbednosna pretnja njegovoj porodici, zbog čega nije uspeo da ih vrati u njihovu matičnu zemlju.

- Iako se njegova uloga promenila, njegov profil kao člana kraljevske porodice nije. Ni pretnja po njega i njegovu porodicu - rekao je pravni portparol vojvode u saopštenju, preneo je Us Veekli. U saopštenju objavljenom na Tviteru pominje se kako je princu Hariju već dva puta u prošlosti odbijen zahtev za obezbeđenje njegove porodice. Tamo gde ranije nije mogao privatno da plaća obezbeđenje, stvari su se promenile, a u izjavi se tvrdi da je vojvoda "voljan da pokrije troškove obezbeđenja".

Pročitajte još: Kejt Midlton u boji koja i ove godine ostaje broj jedan: Klasična elegancija je neprevaziđena (FOTO)

Princ Hari i njegova porodica su u početku dobili zaštitu, stvari su se promenile kada je princ Hari odstupio sa kraljevskih dužnosti.

Posledica uklanjanja sa javne dužnosti je gubitak obezbeđenja njegove porodice koje se finansira javno. Ovaj najnoviji bezbednosni zahtev dolazi od vojvode u nadi da će on i njegova porodica moći da prisustvuju komemoraciji princa Filipa.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.