Oglas
· · Komentari: 0

Jedna od najlepših devojaka s Dedinja lomila je muška srca, a Bora Đorđević joj je napisao čak tri pesme: Evo koja je su najpoznatije

Njoj su bili posvećeni najlepši stihovi legendarne Riblje čorbe

1671355120_bora-djordjevic.jpg
Foto: Ataimages
Oglas

Biljana Nevajda Šević, bila je jedna od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina, devojaka koje su u Jugoslaviji radile punom parom. Nije tada bilo puno njih koji su snimali reklame i nosili revije.

Pročitajte još: Najlepša balada Marine Tucaković posvećena je ovom BRAČNOM PARU: Evo šta se krije iza popularnih stihova

U međuvremenu je život promenila, okrenula se poslu ugledne galeristkinje, postala srećno udata majka, danas i baka. Ponosna je Biljana na sve što je u životu prošla, a činjenicu da je za Boru Đorđevića bila fatalna – tada nije shvatala.

U svet manekenstva ušla je zbog svoje visine, pre toga bavila se gimnastikom, a onda je 1968. godine definitivno otišla u svet lepote. Inspirisala je i neke od kreacija za Kristijana Diora, a na prostoru bivše države putovala je više puta mesečno. Trideset reklama je snimila u Sloveniji, a u Dubrovnik je putovala i do pet puta mesečno, pričala je u intervjuu pre pet godina.

Svet poznatih i slavih doveo ju je i do Bore Đorđevića. U redakciji tadašnjeg časopisa “Nada” bilo je veče posvećena ženama ambasadora, a na istoj je i Biljana bila gost. Prisetila se da su tada svirali Balašević i Bora.

Dok je svirao “Lutku s naslovne strane”, Bora je prvi put video Biljanu. Prošlo je desetak dana, a Đorđević je bio u Splitu. Bila je i Biljana pa su se zapričali i roker je potpuno poludeo za lepom manekenkom.

Veza je potrajala šest meseci, a Biljana je otkrila medijima da Bori nikad nije potpuno verovala, pa je odlučila da ga ostavi. U tom trenutku se i zaljubila u drugog, pa je zbog toga napustila i Boru i Beograd. Odselila se u Sarajevo i život joj je otišao u nekom drugom pravcu, udala se i dobila dete.

"Ostani đubre do kraja"

Jedna od najlepših devojaka s Dedinja lomila je muška srca, a Bora joj je napisao čak tri pesme, od kojih je najpoznatija “Ostani đubre do kraja”. Kada su se rastajali, stihove joj je i pročitao.

– Bilo je veče. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo “Pod lipom” da mi pročita pesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem, kad tamo… Baš kao u pesmi: “Dok stoji za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubija lagano konjak, cigarete”. Sednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene sveske, u koju je pisao stihove, pročita: “Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmeši kada me vidiš, ostani đubre do kraja!” U prvi mah mi je to „đubre“ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to „đubre“ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pesma!

Međutim, to je bilo sve. U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopšte me nije doticala – rekla je ona u jedom intervjuu, 34 godine nakon što je pesma ugledala svetlost dana.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas