Oglas
· · Komentari: 0

KEJT MIDLTON PRE RAKA IMALA I DRUGA OBOLENJA: Evo sa kakvim se sve zdravstvenim problemima princeza suočavala od malih nogu

Nakon brojnih teorija i nagađanja o stanju Kejt Midlton, princeza se konačno oglasila i otkrila da boluje od opake bolest. Naime, ona je priznala da ima i rak i nada se brzom oporavku.

1711195693_8a2a9273eed95d2732ed544d4b8c4e66ff6ea7bf.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Kejt Midlton primljena je u londonsku bolnicu u januaru na planiranu operaciju abdomena, nakon čega se vratila kući u Vindžor da nastavi sa oporavkom. Lekari su, međutim, otkrili neodređeni oblik raka u testovima uzetim nakon njene operacije.

U video poruci koju je objavila na mrežama, Kejt je otkrila da je dijagnoza "došla kao veliki šok", ali je sada bila u "ranoj fazi" preventivnog lečenja hemoterapijom.Međutim, ovo nije jedina bolest od koje je Kejt bolovala, a mnoge pre nego što joj je ustanovljen rak, imala je i druge bolesti.

Ožiljak od 8 centimetara na glavi

Kejt ima ožiljak od 8 centimetara na levoj strani glave od kada je bila dete. Prvi put je primećen 2011. godine kada je princeza obavljala svoju prvu solo kraljevsku veridbu na privatnoj večeri sa crnom kravatom u Klarens Hausu.

Potvrđeno je da je to rezultat operacije sprovedene dok je bila dete. U zvaničnom saopštenju se objašnjava da se "ožiljak odnosi na operaciju u detinjstvu", ali da su detalji operacije privatna stvar.

Kraljevski izvori potvrdili su da je to bila "veoma ozbiljna operacija", ali su odbili da komentarišu dalje. Međutim, hirurzi su tada rekli da je malo verovatno da je ožiljak rezultat tumora i da je možda uzrokovan uklanjanjem belega rođenja.

Jutarnje mučnine

Princeza je hospitalizovana 2013. na tri dana zbog jakih jutarnjih mučnina dok je bila trudna sa Džordžem. Bila je primljena u privatnu bolnicu u kojoj se kraljevska porodica leči duže od jednog veka.

Dok je bila trudna sa Šarlot i Luijem često je povraćala i kasnije izjavila da se protiv simptoma borila meditacijom i tehnikama dubokog disanja.

Ovo stanje je dovelo do toga da je princeza najavila svoje kasnije dve trudnoće rano, pre nego što je stigla do ključne faze od 12 nedelja.

HG može dovesti do teške dehidracije i dovodi i majku i bebu u opasnost da budu uskraćeni za esencijalne hranljive materije, jer nisu u stanju da smanje hranu i piće.

Oboleli mogu da povraćaju i do 30 puta dnevno, sa iscrpljujućim i opasnim posledicama. Kejt je 2020. otkrila da je koristila meditaciju i duboko disanje kako bi joj pomogla da kontroliše svoje simptome.

Operacija abdomena

Princeza je planirala veliku operaciju abdomena u januaru i provela je dve nedelje u bolnici. Kejt je primljena na Londonsku kliniku u Merilebonu i vratila se kući u Vindzor da nastavi sa oporavkom uz podršku porodice. U to vreme se smatralo da njeno stanje nije kancerogeno, ali nisu dati drugi detalji operacije. Savetovano joj je da se oporavi dva do tri meseca.

NJeno odsustvo od očiju javnosti podstaklo je buru na društvenim mrežama i niz neosnovanih teorija zavere. Navodno je najmanje jedan član osoblja na londonskoj klinici pokušao da pristupi njenoj medicinskoj dokumentaciji. Tri radnika su suspendovana dok bolnica istražuje tvrdnje.

Dijagnoza raka

Kejt je otkrila da je u "ranoj fazi" lečenja neodređenog oblika raka. Nijedan test pre njene abdominalne operacije nije potvrdio prisustvo raka. Međutim, lekari su otkrili bolest u testovima uzetim nakon njene operacije.

U video poruci objavljenoj danas, Kejt je rekla da joj je medicinski tim savetovao da se podvrgne kursu preventivne hemoterapije, piše Dejli Mejl.

(Stil)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas