· · Komentari: 0
MUZIČKE ZVEZDE

KOMPONOVAO je čuvenu himnu Crvene Zvezde! Evo kako je Sanja Ilić postao deo čuvenog pohoda na EVROPU (VIDEO)

Veliki srpski muzičar i frontmen grupe Balkanika preminuo je danas usled posledica korona virusa

1615126076_balkanika_13052018_0001.jpg
Foto: Ataimages

Frontmen grupe balkanika, veliki srpski kompozitor i arhitekta, Aleksandar Sanja Ilić preminuo je danas u 70. godini života usled posledica i komplikacija sa korona virusom. Sanja Ili ostavio je iza sebe brojne hitove, numeru koja je predstvljena na Evroviziji, ali i čuvenu himnu sportskog društva Crvene Zvezde koja je obeležila pohod na Evropu.

Pročitajte još: ŠOK I NEVERICA! Preminuo SANJA ILIĆ, frontmen grupe Balkanika usled komplikacija sa KORONA VIRUSOM

Naime, Sanja Ilić je komponovao himnu Sportskog društva Crvena zvezda, čuvene taktove na pesmu LJubivoja Ršumovića "mladići borovi, devojke jele, bore se pošteno za crveno-bele". Kako je svojevremeno pričao za medije, najpre je napravio jednu navijačku pesmu za bodrenje fudbalera, a onda su predstavnici kluba i navijači izabrali da to bude navijačka pesma za Crvenu zvezdu. Od navijačke pesme Fudbalskog kluba, brzo se došlo do toga da se komponuje himna celokupnog Sportskog društva.

"Mladići borovi, devojke jele, bore se pošteno za crveno-bele", to nije bio uopšte smisao moje ideje za navijačku pesmu, tvrdio je Ilić.

Pročitajte još: Sudbina Lenke Dunđerski opevana je u pesmi Laze Kostića "Santa Maria della Salute, a o životu njenog brata malo ko zna

- Džajić je bio direktor i dogovorili su da od te pesme napravimo navijačku himnu Sportskog društva Crvena zvezda, pa je Ršumović došao i napravio tekst, da bi pesma mogla da se peva i kad su žene i muškarci u pitanju. Malo su razblažili celu pesmu, više to nije bilo to, nije to bila više navijačka pesma. "Mladići borovi, devojke jele, bore se pošteno za crveno-bele", to nije bio uopšte smisao moje ideje za navijačku pesmu - objašnjavao je svojvremeno Sanja Ilić.

Pročitajte još: Prva ŽENA AKADEMIK u Srbiji: O njenim rečenicama i sada se priča

Zbog pesme koju je komponovao bio u prilici da nastupa pred krcatom Marakanom pred meč Kupa Evropskih šampiona. Kako je tvrdio, doživeo je nešto nevreovatno. Naime, stadion Zvezde, koji je primao 90.000 gledalaca, bio je pun. Ogroman hor KUD i on kao dirigent su nastupili pred utakmicu sa Dinamom "u onom paklu", kako je tvrdio.

- Svirali smo i otpevali pesmu, a ja sam prvi put u životu čuo taj huk sa tribina - tvrdio je Sanja.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.