Oglas
· · Komentari: 0
samopouzdanje

Kristina Kovač odgovorila svima koji je ismevaju zbog PRIRODNOG IZGLEDA: Objasnila je kako stvari stoje u snažnoj poruci! (FOTO)

Poznata kantautorka objasnila zbog čega je hešteg #PrirodnaŽena bitan za sve nas.

1626869123_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Instagram/ kristinakovac43
Oglas

Pre nekoliko dana se digla prašina oko izgleda kantaautorke Kristine Kovač, nakon što je javnost videla njene slike u prirodnom izdanju, bez šminke.

Osude prirodne lepote

Malo je reći da smo ostali u šoku od reakcija, pre svega žena. Negativni tekstovi u pojedinim medijima i pratioci u komentarima su razapeli Kristinu zbog činjenice da promoviše prirodan izgled uz komentare poput "užasno izgleda", "prava babetina", "da li joj je neko rekao da je nepristojno ići zapušten", "ne shvatam žene koje sebi dopuste da izgledaju ovako", "mislim da nije smela ovako da se zapusti", "fuj", samo su neki od zlonamernih komentara. 

Kovačeva je povodom svega osetila potrebu da se oglasi na društvenim mrežama i pošalje snađnu poruku. 

Snažna poruka

Tekst prenosimo u celosti jer smatramo da odlično objašnjava celokupnu situaciju u Srbiji i stav prema ženskoj lepoti, kao i da predstavlja savršen odgovor svim zlonamernim ljudima koji pokušavaju da osramote prirodnu žensku lepotu.

Kristina je napisala: I još ovo - pokušaj tabloida da zavade "prirodne" i "neprirodne" žene je smejurija i bespotrebno je širiti tu priču, tu zavade nema. Nisu žene krive, ni jedne, ni druge. Krivi su tabloidni mediji, jer ONI su ti koji NAMEĆU jedini prihvatljivi "look" za žensko biće na Balkanu. Sve drugo? Pljas sa uvredljivim naslovima po portalima i mrežama, po komentarima, pa da vidiš kad ćeš sledeći put da se opuštaš, 'si čula?

Mislim da je svima sve jasno. Ne nasedajte na taktike koje služe da nas zavade. Ne dopustite da se teze zamenjuju, borite se gde i kako umete da se to ne dešava. Već za ova 24 sata, na celom Balkanu smo PODIGLE SVEST o tome koliko je pogrešno dopustiti vladavinu takvog sistema vrednosti u našim društvima. Dosta!

Na sledećoj slici je okačila i odgovor nakon svakodnevnih uvreda na račun izgleda: 

Kako da počnem? Ono što se desilo u manje od 24 sata je, jednom rečju, ČUDO. 

Ni u snu nisam mogla da se nadam ovolikom odzivu predivnih, najšarenijih žena - starih, mladih, sedih, ofarbanih, onih koje vole da se srede, onih koje to radije ne čine, majki, ćerki, sestara, drugarica, iz celog regiona… Sve nas, spojila je ta jedna, jako bitna stvar - nepristajanje na to da budemo izložene ismevanju, okačene na stub srama, proglašene propalim, ružnim, zapuštenim - ako nismo na svakoj fotografiji, u svakom trenutku isfrizirane, lepo našminkane, uredne, ispeglane, _______ popunite same dalje...

 Količina divote pod heštegom #PrirodnaŽena preplavila je društvene mreže i nešto je što ću dugo, dugo pamtiti. Taj osećaj jedinstva među ženama, probuđene, sirove, lepe energije - to treba da se neguje.

 Naravno, priča uvek ima i drugu stranu - moje iskustvo sa javnošću (šta god to bilo) u Srbiji mi govori da je samo stvar trenutka kada će se u medijima i na mrežama dogoditi "backlash", sa ciljem da se #PrirodnaŽena proglasi:

- pukim pomodarstvom
- uvredom one "druge strane" (tabloidi su već krenuli sa tom teorijom, notorna glupost!), 
- akcijom koja promoviše zapuštenost, nebrigu o sebi, neku "pomodarsku" obavezu da budemo dlakave, izgužvane, nenašminkane, sede.

 To je, kao što sve dobro znamo, a znaju i oni koji će nas napadati, notorna glupost i potpuno promašeno (i to (zlo)namerno!) shvatanje ove akcije i njenih ciljeva.

 1) NIJE CILJ da iko pljuje žene koje za sebe biraju plastičnu hirurgiju, botoks, filere, tip-top šminku, odeću, negu.To je njihovo apsolutno pravo i sloboda, kao što je pravo nas koji to ne biramo, da zbog toga NE BUDEMO izlagane ruglu.

2) NIJE CILJ da se apriori ne šminkamo, ne doterujemo, ne farbamo, ne sređujemo  i NIKO tako nešto nije rekao. 

 Ponovo, da nacrtamo za zlobnike - CILJ je da mediji i društvo shvate da IMAMO PRAVO I SLOBODU da izgledamo KAKO GOD ŽELIMO u datom trenutku - ako smo raspoložene da se picnemo do daske, budemo femme fatale, onda tako, molim lepo! Ako smo opuštene sa decom na odmoru, raščupane od toplog hvarskog vetra, sa vidnim sedim izrastkom, pegama i još vidnijim osmehom, onda tako, molim lepo!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas