· · Komentari: 0

Mogao bi da IZGUBI VIZU: Princ Hari je možda trebao da razmisli dva puta, pre nego što je otkrio i previše detalja iz svog života

Lagao na aplikaciji za vizu?

1679572554_Hari-vuza-naslov-1.jpg
Photo: Profimedia/Shutterstock

Nakon što je zatalasao javnost mnogobrojnim otkrićima iz svog života, princ Hari bi mogao da snosi određene konsekvence zbog svoje otvorenosti, osim onih koju su doneli uzdrmani odnosi sa njegovom porodicom.

Nakon što je u u svojoj knjizi otkrio, da je u mladosti eksperimetisao sa raznim drogama, a zatim nastavio da o tome razgovara na pres-turneji i u raznim intervjuima, to nije prošlo neopaženo američkim vlastima. Naime, ako je sudeći po stranim natpisima, konzervativci optužuju vojvodu od Saseksa da je potencijalno lagao na  svom zahtevu za vizu za SAD. Ako je to pokaže kao tačno, stručnjaci smatraju da bi ovo mogao biti osnov za vladu Amerike da deportuje Harija iz zemlje.

Nučni centar sa sedištem u Vašingotnu, sada stoji iza kompanje, koja zahteva da se Harijev zahtev za vizu objavi, kako bi američki poreski obvzenici mogli da imaju uvid u to da li je 38-godišnjak prijavio upotrebu droge u svojoj vizi. Dakle, oni se bore da vide bilo kakve mejlove, tektove ili prepiske u vezi sa Harijevom vizom, kako bi se osigurali da je proces  za aplikaciju i izdavanje pravilno odrađen. Majkl Hauel, direktor Projekta za nadzor nasleđa, rekao je u svojoj izjavi za DailyMail:

- Ovo široko medijsko interesovanje za prinčevu zloupotrebu droga, pokreće mnoga moguća pitanja sa njegovom aplikacijom za boravak u Sjedinjenim Državama. Poverenje javnosti u vladu, bi nesumnjivo pretrpelo ako nisu uspeli na odgovarajući način da ispitaju slučaj tako visokog profila. Šta više, ako bi princ dobio povlašćen tretman, to bi takođe ugorzilo povrenje javnosti u primenu jednake pravde prema zakonu, navodi on.

Iako nije potpuno jasno koju je vizu član kraljevske porodice ispunio kada se preselio u Sjedinjene Države, najčešća papirologija poznata je kao ESTA aplikacija. Daje se većini britanskih turista, i uključuje jedno veoma važno pitanje:

''Da li ste ikada prekršili bilo koji zakon u vezi sa posedovanjem, upotrebom ili distribucijom ilegalnih droga?''

Očigledno, princ Hari je bio veoma vokalan povodom svog iskustva, čak nabrojavši koje je sve droge koristio, a da li je odgvoroio na ovo pitanje tokom viziranja, ostaje da se istraži.

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU