Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОЗНАТИ

Његов задатак су биле ЕМОЦИЈЕ! Пет одговора МАРКА ЖИВИЋА у којима говори све о својој животној улози

Славни глумац Марко Живић преминуо је вечерас после вишедневне борбе са корона вирусом.

1634236863_4f4583a92387477b4023bff764d5dab0f4934e5e.jpg
Oglas

Славни српски глумац Марко Живић преминуо је данас од последица корона вируса у Клиничко-болничком центру Драгиша Мишовић, где се лечио од вируса и од понедељка био прикључен на респиратор.

Бројне улоге остварио је у серијама и филмовима, али је позориште била његова прва и права љубав. Преносимо вам један од његових кратких интервјуа у коме је објаснио своју улогу на глумачком небу Србије.

1. Какав је однос савременог човека према позоришту и како позоришта праве свој репертоар?

- Позориште мора да поставља питања о разним темама својим представама. А одговори остају публици да их донесу.

2. Има ли данас довољно добрих идеја и какав је положај уметника?

- Идеја има, дешава се да има лошијих реализација. Али то је нормално. Као у сваком послу. Мада , мислим да је позориште, последње деценије, изгубило најважнију ствар – емоцију. Доста “модерних” представа ставља глумце у гињол лутке. Много форме се дешава на сцени  а питам се колико суштине.

3. Да ли су представе које играте одраз стања у друштву?

- Све представе које играм су одраз било ког стања у друштву. Зато што је, понављам, то задатак позоришта. Емоција и огледало.

4. Шта привлачи публику у позоришта?

- Само истина по мени. Тренутак… Живи контакт међусобни, публике и нас, емотивна истина.

5. Шта за глумца представља рад на тв-у а шта у позоришту?

Две ствари од разведених родитеља. Треба јавност, а позориште даје суштину…

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas