Oglas
· · Komentari: 0
VIP

PREMINULA POZNATA SRPSKA PEVAČICA : Porodica i prijatelji SLOMLJENI

Poznata džez pevačica Vladana Marković preminula je u Beogradu u 55. godini života.

1624549440_Vladana-Markovic.JPG
Foto: YoutubePrintscreen
Oglas

Vladana Marković je diplomirala na Fakultetu muzičkih umetnosti u klasi Aleksandre Dude Ivanović.

Na početku karijere pevala je po beogradskim klubovima, a jedno vreme je bila zajedno sa Vasilom Hadžimanovom u grupi “The New Age Band”.

Foto: Printskrin

Tokom karijere sarađivala je sa brojnim istaknutim džez muzičarima sa ovih prostora, od Miše Blama, preko Vlade Maričića, Katarine Kačunković, Jovana Maljokovića i Aleksandra Dujina, do Bojana Zulfikarpašića.

Pevačica, kantautorka, aranžerka i producentkinja radila je i kao muzički urednik u RTS-u, a često je nastupala sa Big bendom RTS-a.

Debi album “Caravan” Vladana Marković objavila je 1997. godine.

Bila je poznata i po izvođenju džez i pop standarda, kao i klasike, a bavila se i pedagoškim radom. Biće upamćena po raskošnom vokalu i velikom talentu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas