Oglas
· · Komentari: 0

Preminuo Donald Saterlend: Smatra se jednim od najboljih glumaca svih vremena

Legendarni glumac Donald Saterlend preminuo je u 88. godini nakon duge bolesti

1718959196_Untitled.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Donald se smatra jednim od najuspešnijih holivudskih glumaca sa karijerom koja je trajala više od sedam decenija.

- Teška srca vam kažem da je moj otac Donald Saterlend preminuo. Ja lično smatram da je jedan od najvažnijih glumaca u istoriji filma. Uloga, dobra, loša ili ružna, on je voleo ono što je radio i radio ono što je voleo, a niko ne može tražiti više od toga - rekao je njegov sin Kifer Saterlend u emotivnoj poruci.

Saterlend se probio na glumačku scenu još kasnih 1960-ih, i iza sebe ima preko 190 snimljenih filmova i serija.

Iako nikada nije dobio neku od velikih filmskih nagrada, osvojio je dva Zlatna globusa za najboljeg sporednog glumca - u filmovima "Citizen X" i "Path to War". Takođe, 2017. dobio je počasnu nagradu Akademije za svoju glumu.

Svoj prvi honorarni posao započeo je sa 14 godina kao dopisnik lokalne radio stanice CKBV. Saterlend je nastavio da studira na Univerzitetu Viktorija, pridruženom koledžu Univerziteta u Torontu, gde je upoznao svoju prvu suprugu Lois Mej Hardvik. Diplomirao je sa dvostrukim smerom inženjerstvo i drama. Saterlend je odlučio da se uputi u Britaniju 1957. gde je studirao na Londonskoj akademiji za muziku i dramsku umetnost. Zatim je proveo godinu dana u pozorištu Pert Repertoar u Škotskoj pre nego što je dobio uloge u britanskim TV serijama i filmovima.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas