Oglas
· · Komentari: 0

Tužna životna priča legendarne MERIL STRIP: Čovek njenog života joj je umro na rukama - "Bio je kao deo mog tela"

Meril Strip je preživela tešku tragediju

1694769175_profimedia-0727119491.jpg
Foto: Profimedia
Oglas

Glumica Meril Strip jedna je od onih žena koje su kroz život koračale snažno i jako, a retko ko zna da je na početku karijere prošla kroz pakao od kojeg se teško oporavila.

Strip je rođena 1949. godine u NJu Džersiju, a odrasla je sa roditeljima i dva brata. Odrasla je u Bernardsvilu i školovala se na Vasaru i Jejlu.

NJenu blistavu karijeru obeležile su maestralno odigrane uloge, bez ijednog skandala. Glimica je od 1978. u braku s Donom Gamerom. Bračni par ima tri ćerke i sina i jako skladan brak, a pre njega Meril je imala još jednu veliku ljubav, kolegu Džona Kazalea, koji je preminuo 13. marta 1978. godine.

Kazale je imao ogroman glumački talenat, o čemu svedoči i to da je za života glumio u samo pet filmova i da je za svih pet dobilo nominaciju za Oskara.  Mnogi su ga upamtili po ulozi jednog od braće Korelone (Fredo Korleone) iz legendarnog filma "Kum".

Meril Strip i Džon su se zaljubili na setu filma "Mera za meru" 1976. gofine, a njemu je godinu dana kasnije dijagnostikovan rak i preminuo je 1978. Meril je o njemu rekla:

- Bio je kao deo mog tela. Bilo mi je jako teško. Istovremeno mi je sve to pomoglo da složim neke stvari u glavi i shvatim šta je važno, a što potpuno nebitno.

Bili su zajedno u ordinaciji kad im je lekar saopštio da boluje od raka pluća u završnoj fazi i da više ništa ne mogu da učine za njega. Bolest se uveliko širila po celom telu.

- Gde ćemo na večeru? - upitala ga je pred doktorom i pokazala da ne planira da odustane od života i nade.

- Moj voljeni je teško bolestan i s vremena na vreme je u bolnici, kao sad. Divno se brinu o njemu i ja dajem sve od sebe da ne smetam okolo kršeći ruke, ali konstantno brinem i konstantno se pretvaram da sam vedra, što me mentalno, fizički i emotivno iscrpljuje više nego bilo šta u mom životu - poverila se Strip u pismu koje je poslala svom profesoru drame sa Jejla.

Od prvog trenutka su bili zajedno i ostali su zajedno do kraja. Oni su zajedno išli na sve preglede i tretmane, a nada je nije napuštala ni na sekund. Svu snagu svog duha uložila je u brigu o njemu tih meseci.

Početkom marta je Džon Kazale primljen u bolnicu, a u noći 12. marta doktor je rekao Meril da je umro.

Meril se tada bacila na njegovo telo i svom snagom pesnicama udarala njegove grudi gušeći se u sopstvenim jecajima. A onda je u sekundi Džon poslednji put otvorio oči i slabim glasom rekao: "U redu je, Meril, u redu je". Sklopio je oči i umro.

Ova višestruko nagrađivana glumica nominovana je za prestižnu filmsku nagradu Oskar čak 19 puta, a osvojila ju je tri puta. 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas