· · Komentari: 1
BMW

Premijerno predstavljanje BMW Serije 4 Coupe (FOTO)

BMW kupei su uvek bili sinonim za užitak u vožnji, ekskluzivnog dizajna i zavidnih sportskih performansi.

1603274981_BMW-Serije-4-Coupe--3-.jpeg
Foto: BMW

Kao što je na svetskoj premijeri i najavljeno, novi BMW Serije 4 Coupe stigao je u našu zemlju i uz sve preventivne mere zaštitite, BMW Srbija je predstavio svojim klijentima i predstavnicima medija najnoviji model svoje game.

Inspirisan nasleđem, ovaj smeli kupe avangardnog dizajna nastavlja tradiciju automobila koji pružaju zadovoljstvo u vožnji i kombinuje sportske performanske sa prefinjenim izgledom. Za visoki nivo komfora zaduzeno je novo oslanjanje, najsofisticiranije do sada. Ono što prvo primećujemo je prednja maska koja, vertikalno postavljena, svojim izgledom neodoljivo podseća na klasične BMW modele iz 30’ godina prošlog veka.

Foto: BMW

BMW Serije 4 ima dobro poznatu kupe siluetu sa „velikim“ vratima i naglašenim zadnjim lukovima točkova, dok zadnji deo odlikuje novi izduženi izgled LED svetala sa svetlosnim vlaknima u obliku slova L.

Težište ovog modela je niže za 21 milimetar u odnosu na aktuelni BMW Serije 3, a raspon zadnjih točkova je veći za 23 milimetra. Po prvi put u ovoj klasi vozila neki elementi su napravljeni od aluminijuma.

Kada je u pitanju enterijer modela BMW Serije 4 Coupe, čitav dizajn je standardno orjentisan ka vozaču, a moguće je poručiti BMW Live Cockpit Professional koji se sastoji od centralnog informacionog ekrana od 10,25 inča i instrument table veličine 12,3 inča. Ovaj sistem koristi najnoviju generaciju BMW operacionog sistema 7.0. koji omogućava personalizovane prikaze na kontrolnom ekranu i instrument tabli, kao i korišćenje BMW inteligentnog ličnog asistenta. Optimizovana je interakcija između putnika i digitalnog asisenta pomoću nove animacije, a kontrolu na vozilu moguće je vršiti pomoću ekrana osetljivog na dodir, iDrive kontrolera, tastera na volanu, glasovnom kontrolom i upravljanjem gestovima.

Foto: BMW

Novi BMW Serije 4 Coupe poseduje najaktuelnije sisteme asistencije u vožnji, a poslednja generacija BMW Head-Up displeja nudi 70 odsto veću projekcijsku površinu. Dodatno, inovativna 3D vizualizacija okoline pokazuje vozaču vozilo i njegovu okolinu, kao i aktivirane sisteme asistencije i funkcije koje nudi.

Zvučna i toplotna izolacija kabine znatno su poboljšane u poređenju sa prethodnim modelom – akustično vetrobransko staklo i trozonska automatska klima dolaze već u osnovnom paketu. Takođe, stakleni pokretni krov produžen je za 24mm u odnosu na prethodnu generaciju.

Model sa prezentacije je zapravo najjača serijska verzija modela - BMW M440i koji ima agregat zapremine 3 litra, 6 cilindara, isporučuje 374 KS, a ubrzanje do 100km/h postiže za 4.5 sekunde.

Tik uz njega na prezentaciji je bio i BMW 420d, popularni BMW dvolitarski dizel motor sa 190 KS koji do 100km/h stiže za 7.1 sekund. Oba modela – i BMW 420d i BMW M440i imaju „mild hybrid“ tehnologiju, gde starter motor generator daje dodatnu snagu od 8 kW motoru sa unutrašnjim sagorevanjem.

Prodaja startuje sa tri benzinske i jednoj dizel verziji, odnosno 420i (184KS), 430i(258KS), M440i(374KS) i 420d(190KS). Startna cena za benzinski model 420i je 40.990€, dok je dizel varijanta 420d startuje od 44.990€.

Foto: BMW

BMW Srbija je za klijente obezbedio i nekoliko različitih opcija BMW Premijum finansiranja, a ujedno klijenti mogu svoje vozilo zameniti za novi BMW Serije 4 kroz program BMW Premium Selection.

Novim modelom Serije 4, BMW je jos jednom pokazao da je lider u segementu sportskih kupea i da nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.