· · Komentari: 0
AVANTURISTIČKI

Da li biste se usudili? Najviši hotel u Evropi nalazi se na čak 3.212 metara nadmorske visine (VIDEO)

Ono što je dobro, do njega ne morate da se penjete.

1607680463_Untitleddfdfdfd.png
Foto: Printskrin / jutjub / Glacier Hotel Grawand

"Glacier Hotel Grawand" je najviši hotel u Evropi, izgrađen na 3212 metara nadmorske visine. Smešten je na vrhu planine u Južnom Tirolu, provinciji Bolcano, na severu Italije.

Mazo Korto je naziv sela u oblasti Bolcano, u kojem se nalazi ovaj hotel. Zanimljivo je to da se do njega ne morate penjati, jedino prevozno sredstvo do tamo je žičara koja prevozi putnike.

Pročitajte još: Ako ste preležali koronu u ovoj zemlji EU ste dobrodošli!

Ipak, pripremite se na moguće posledice. Naime, kako se povećava visina, tako se smanjuje atmosferski pritisak i protok kiseonika. Zbog toga može se desiti da osetitie simptome kao što su: glavobolja, umor, vrtoglavicu i otežano disanje. Važno je da znate da je sve to normalno i da nema potrebe za panikom.

Hotel je otvoren od kraja septembra do početka maja! 

Pročitajte još: U ovoj zemlji se nijedan SRBIN nije zarazio! Bez vize i takse, Srbi vi ste kod nas UVEK dobrodošli!

Nakon samo nekoliko sati odmora u ovom prelepom mestu, simpotmi će svi ubrzo nestati. Na visokoj nadmorskoj visini stvara se više krvnih crnaca, više kiseonika prolazi kroz telo i na ove promene telo reaguje veoma brzo. 

Ovo je odlična destinacija za sve avanturiste, ljubitelje zimskih sportova i odmora u prirodi na čistom vazduhu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.