· · Komentari: 0
EGIPAT

U ovoj zemlji se nijedan SRBIN nije zarazio! Bez vize i takse, Srbi vi ste kod nas UVEK dobrodošli!

Srpski turisti su bili četvrti najbrojniji u Egiptu, a postigli su i svojevrsni rekord - nijedan se nije zarazio virusom korona.

1607508721_turisti.jpeg
Foto: Piksabej

Od jula do oktobra, Egipat je posetilo 26.000 srpskih turista, a to nas u "godini korone" čini četvrtim najbrojnijim gostima u ovoj zemlji. Zbog toga je zamenica ministra turizma i starina Egipta Gada Šalab ponovo došla u Srbiju.

Pročitajte još: Volelo se dvoje mladih, a onda su skočili u Moravicu! Evo priče

- Ukidamo takse za vize, a aviokompanijama smo ukinuli takse za sletanje na aerodrom i smanjili cenu goriva. Dakle, sve smo učinili da aranžmani postanu još jeftiniji - kaže Šalabi.

Ovaj test je i garancija turisti da su svi oko njega zdravi. Zanimljivo je kako su Egipćani, uz redovnu dezinfekciju, uspeli da sačuvaju Hurgadu i Šarm el Šeik od virusa.

Upola jeftinije!
Da bi turista otišao u zemlju piramida mora da uradi PCR test, ali ako ga uradi na aerodromu u Egiptu košta 25 dolara, što je upola jeftinije nego u našoj zemlji.
Zaposleni u hotelima rade 60 dana, pa ideu na odmor i testiraju se pre dolaska na posao!

- Svi zaposleni su obavezni da rade 60 dana u hotelu, a onda mogu da odu na odmor od 10 dana i kada se vrate moraju na test pre odlaska na posao - ističe Šalab.

Ova mera je bila neophodna, jer Egipat iama 1.280 hotela.

Pročitajte još: Bacite kalendar, ZABORAVITE na LETOVANJE: Sada se traže SPARTANSKI vikend i NOMADSKI HOTELI

Gada Šalabi i ambasador Egipta u Srbiji Amr Ajuveli

U Egiptu je su u oktobru otvorena tri nova muzeja, a naredne godine se očekuje i spektakularno otvaranje GEM (Grand Egyptian Museum) koji se nalazi u Gizi kod piramida. Muzej je moderan i u njemu će se nalazi najlepši primerci staroegipatske umetnosti.

Vize do maja
Vize se neće plaćati do 30. aprila, a važe za sve koji slete u turističko mesto.
Glavna zvezda je Tutankamon!

Glavna zvezda biće blago iz Tutankamonove grobnice.

Pročitajte još: MANEMI BORAT: Kazahstan je odlučio da izvuče KORIST od BORATA i ODLIČNO im ide!

U isto vreme turisti koji letuju u Hurgadi ili Egiptu sa decom ne moraju da idu u Kairo, jer su ova dva grada dobila najmodernije muzeje sa VR (virtuelna realnost), hologramima i 3D prikazima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.