Oglas
· · Komentari: 0
Korona

Da li će KARANTIN biti obavezan za Srbe kada se vrate iz Crne Gore?!

"Epidemiološki rizik se svakako povećeva"

1597740869_Tan2020-8-11_15502628_0.jpg
Predrag Kon, Foto: Tanjug/Slobodan Miljević
Oglas

Jučerašnji podatak da je u Srbiji još 100 osoba zaraženo korona virusom je značajan i ohrabrujući, ali se čini da nije potpuno realan jer se nedeljom manji broj građana javlja u kovid ambulante, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Pročitajte još: OVDE možete da birate šta želite, a samo KILOMETAR DALJE vas čeka pravo iznenađenje (FOTO)

Kon, koji je član Kriznog štaba, rekao je da se očekuje da broj novozaraženih bude između 100 i 200.

- Virus je još prisutan i on uvek traži put prenosa na drugu osobu jer je to njegov način opstanka - istakao je Kon i ponovo ukazao na važnost nošenja maski i držanja fizičke distance, jer je to dalo rezulatate.

Foto: Depozit

Kon je naglasio da se u Evropi povećava aktivnost virusa i da to može da se desi i u Srbiji.

Reči je bilo o epidemiološkoj situaciji u Srbiji i da li otvaranje granica sa Crnom Gorom pevećava rizik i širenja virusa.

- Epidemiološki rizik se svakako povećeva. Svako ko priča drugačije, ne zna šta priča. O tome moramo da raspravljamo. Mere u odnosu na BiH i Crnu Goru su i te kako pod uticajem politike. Neću više o tome da govorim. Epidemiološki rizik postoji - kaže Kon.

Pročitajte još: Svi koristimo ovu NAMIRNICU u ishrani, a ne znamo da može dovesti do SMRTI

- Kod ostalih zemalja je jasna lista koju je objavio CDC i podelio ih na zelenu, plavu, crvenu zonu, u zavisnosti od stope obolevanja u periodu od 14 dana. Nešto slično će morati da bude i kod nas. Naši tek ulaze u Crnu Goru, šta će biti kad se budu vraćali… Tako da ne bi trebalo nikom da bude iznenađenje ako se mera karantina uvede. Ne mogu da je najavljujem, to ja govorim lično. Ono što govori Krizni štab, to onda jasno kažem, ovo je moje lično mišljenje.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas