· · Komentara: 0
ZDRAVLJE

Svi koristimo ovu NAMIRNICU u ishrani, a ne znamo da može dovesti do SMRTI

Naučnici su otkrili, da jedenje previše pirinča povećava rizik od srčanih problema, koji mogu dovesti do umiranja

1597239738_Depositphotos_11893666_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Istraživanja su rađena u Britaniji, a od 25 posto ljudi koji su konzumirali pirinač, čak njih 6%, povećali su rizik od umiranja.

Pročitajte još: SRBI čuli i odmah REZERVISALI: Ovaj hotel poseduje SERTIFIKAT KOVID 19, a evo šta to ZNAČI

Pročitajte još: KOREN IZ PAKLA leči rane, TUMOR KOŽE i glavobolju, a primena je JEDNOSTAVNA

Foto: despositos

Hemikalija se prirodno skuplja u usevu i povezana je sa dosta bolesti, među kojima je rak, ali i bolestima jetre, što u ozbiljnim slučajevima može dati smrtonosni ishod. Pirinač se širom sveta koristi kao dijetalni obrok na koji se oslanjaju milioni ljudi. Globalno je procenjeno, da je arsen koji se nalazi u zrnu pirinča, kriv za preko 50 hiljada preuranjenih smrti godišnje.

Arsen se prirodno javlja u tlu i povećava se na mestima gde su za navodnjavanje koristili herbicide na bazi arsena ili vodu obloženu toksinom. Pirinač se uzgaja u poplavljenim uslovima i to izvlači arsen iz zemlje i vodu, pre moguće apsorpcije biljaka. Pirinač je posebno pogođen, jer arsen oponaša druge hemikalije koje je biljka apsorbovala preko svog korenskog sistema, omogućavajući toksinu da zaobiđe biljnu odbranu.

Pročitajte još: ČUDOTVORNO "mleko" Galine Gredine PODIŽE IMUNITET do krajnjih granica. U SRBIJI ga ima u izobilju!

Naučnici sa Univerziteta Salford u Mančesteru, pročavali su konzumiranje pirinča i učestalost kardiovaskularnih bolesti izazvanih izlaganjem arsena. Uzeli su u obzir i druge faktore, kao što su gojaznost, starost i pušenje.

Pročitajte još:  Obratite PAŽNJU: KOŽA ISPOD GRUDI na udaru INFEKCIJA tokom vrelih dana

David Polia, profesor sa Univerziteta, rekao je da najviše potrošača ima u Engleskoj i Velsu, kao i da oni mogu biti pod većim rizikom od smrti zbog problema sa kardiovaskularnim sistemom, usled izloženosti neorganskom arsenu. On objašnjava da je rizik povećan i iznosi oko šest procenata. Smatraju da ljudi ne treba da izbegavaju pirinač, već da razmotre opsciju sorte pirinča koji ima nizak novo arsena, kao što je basmati, a ne celo zrno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.